Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul vrea sa împrumute 177 milioane de euro pentru construcţia a două penitenciare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Împrumut de 177 milioane de euro pentru construcţia a două penitenciare

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru un împrumut de 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani cu care vrea să construiască două penitenciare. Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane euro, din care suma de 177 milioane euro (reprezentând cca. 80% din costul total net) va fi acoperită prin împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar diferenţa, respectiv echivalentul a 44,5 milioane euro, reprezintă contribuţia părţii române. Contribuţia României se va majora cu valoarea taxelor şi impozitelor aferente proiectului, datorate pe teritoriul României.

Cu aceşti bani, România vrea să contruiască două penitenciare, cu o capacitate de 1.900 de locuri, dar şi centre de pregătire a personalului şi de recuperare a capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare. Proiectul include următoarele patru sub-proiecte: construirea unui penitenciar având 1.000 de locuri de detenţie, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, construirea unui penitenciar având 900 locuri de detenţie în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, şi construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea