Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul vrea să garanteze împrumuturile tinerilor sub 26 de ani care nu au un loc de muncă – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul vrea să garanteze împrumuturile tinerilor sub 26 de ani care nu au un loc de muncă. La fel și dobânda aferentă pentru creditele de până în 40 de mii de lei. După ce în 2009 se înființa o autoritate care ar fi trebuit să ajute tinerii cu împrumuturi, însă nu a acordat nici măcar un credit, proiectul revine acum în atenție. 

Noua măsură apare în programul legislativ al Guvernului pentru perioada mai – decembrie 2018. Până la sfârșitul lunii, această măsură ar trebui să fie deja prezentată în Guvern.

Creditele fără dobândă ar urma să fie acordate tinerilor sub 26 de ani care nu au un loc de muncă. Ele vor fi garantate de stat și tot statul va suporta dobânda pentru cei 5 ani cât este perioada maximă de creditare. Banii pot fi folosiți de tineri pentru educație, sănătate, cultură sau sport.

Chiar și așa, studenții sunt reticenți când vine vorba de împrumuturi.

Nemulțumirile tinerilor au legătură cu promisiuni mai vechi ale decidenților politici. În 2009 se înființa Agenția de Credite și Burse de Studii, însă de atunci instituția care ar trebuia să ajute studenții nu a acordat niciun credit, potrivit unui răspuns transmis Știrilor TVR.

Tinerii pot apela doar la bănci pentru împrumuturi, iar calculele actuale arată că sunt doar 3 instituții care au astfel de programe, doar pentru tinerii care lucrează. Rata pentru un credit de 40 de mii de lei poate depăși 900 de lei pe lună.

Tinerii care merg la studii în Uniunea Europeană beneficiază de oferte creditare în funcție de statul în care aleg să meargă. În Marea Britanie, de exemplu, studentul trebuie să ramburseze creditul după ce termină facultatea și doar după ce se angajează. La vecinii bulgari, ratele încep să fie plătite după un an de la terminarea studiilor, în maximum 10 ani.

Sursa: stiritvr.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea