Ziarul Unirea
 

Guvernul vrea să amâne unele măsuri fiscale până la 1 iulie 2018

Potrivit unor informaţii oficiale, executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi amânarea mai multor măsuri fiscale care vizează plata obligaţiilor fiscale în cont unic la Trezorerie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi există un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea unor termene, fiind vorba despre unele măsuri fiscale.

Potrivit informaţiilor oficiale, amânarea cu şase luni se referă la intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

Plata în acelaşi cont unic a contribuţiilor sociale, precum şi a impozitului pe profit/venit/dividende, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activităţi va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2018.

Astfel, până la 1 iulie 2018 vor putea fi utilizate cele două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017.

Potrivit sursei citate, măsura are scopul să protejeze contribuabilii de bună-credinţă, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligaţiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilităţii plăţii.

“Amânarea termenului de aplicare s-a stabilit având în vedere modificările legislative recent adoptate în domeniul fiscal, care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerinţe de raportare şi îndeplinire a obligaţiilor declarative şi de plată”, transmite aceeaşi sursă.

În prezent, în unul dintre cele două conturi de la Trezorerie sunt achitate impozitul pe profit/venit/dividende, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activităţi, iar în celălalt sunt plătite contribuţiile la pensie, sănătate şi şomaj.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...