Guvernul Ungariei alocă peste 8 milioane de euro pentru finanțarea programelor din Transilvania în 2018-2019

Paul Voicu - Primar 2020

Guvernul Ungariei a decis să aloce 1,3 miliarde forinți (4 milioane de euro) pentru finanțarea programelor și investițiilor de importanță națională din Transilvania în acest an și alte 1,5 miliarde forinți în același scop pentru anul următor, informează un comunicat publicat joi în monitorul oficial Magyar Kozlony, informează MTI.

În conformitate cu legea, Guvernul de la Budapesta a decis transferul imediat a 1,3 miliarde forinți pentru programe și investiții în Transilvania din bugetul pe 2018. Pentru următorul an, Ministerul de Finanțe și vicepremierul responsabil de politica națională vor trebui să găsească resurse bugetare în valoare de 1,5 miliarde forinți în același scop.

ELIT

Peste un milion de etnici maghiari trăiesc în Serbia, România și Ucraina. Ca un prim pas, premierul Viktor Orban le-a dat etnicilor maghiari cetățenia ungară după victoria sa în alegerile din 2010, după care le-a acordat dreptul de vot. Acest lucru l-a ajutat pe Viktor Orban să câștige o majoritate parlamentară la alegerile din 2014, grație sprijinului oferit de etnicii maghiari din țările vecine.

Sursa: agerpres.ro

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...