Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul se opune scăderii impozitului auto. Motivul: Scăderea veniturilor la bugetele primăriilor cu 42 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul refuză reducerea impozitului auto pentru masinile cu motoare mari. Motivul? Astfel s-ar diminua veniturile la bugeturile primăriilor cu peste 40%. Decizia Executivului este salutată și de specialiștii din domeniul auto, care spun că doar prin respingerea proiectului România are șanse să nu se transforme într-un cimitir al rablelor.

Initiațiva legislativă făcută de câțiva parlamentari prevedea ca pentru motociclete impozitul să scadă la jumătate sau chiar mai mult în cazul celor cu o capacitate de peste 1.600 cmc. În timp ce pentru un autoturism cu 1.800 cmc impozitul se diminua cu 30%. La capacități mari de peste 3.000 cmc, reducerea ar fi fost de peste 80% sau 90%. La mașinile sub 1600 cmc însă, impozitul ar fi crescut.

Potrivit Executivului, reducerile propuse ar diminua veniturile bugetelor locale cu aproape 110 milioane de euro, reprezentând 42% din suma care ar fi trebui strânsă în acest an, pentru mijloacele de transport. Mai mult decât atât, produsul intern brut al României ar scădea cu 0,05%

Resurse pe care autoritățile locale le caută cu disperare.

Specialiștii din domeniul auto spun că respingerea proiectului este o măsură care ne salvează de coșmarul unui cimitir de rable.

Proiectul va intra în dezbaterea comisiei de specialitate din Senat, prima cameră sesizată în acest caz.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea