Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care salariul minim va fi majorat la peste 2.000 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că în Guvern se pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care salariul minim va creşte la 2050 de lei, de la 1 ianuarie 2019.

”Lucrăm la un OUG prin care să crească salariul minim la 2050 de lei, din ianuarie 2019. Am discutat cu patronatele, pentru a avea un sistem extrem de clar. ”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, scrie Capital.ro

ELIT

Deşi această veste îi va bucura pe mulţi români, alţii vor fi afectaţi. Este vorba de cei care obţin venituri nesalariale. Această creştere va avea un puternic impact asupra contribuţiilor. Cei care obţin venituri independente vor scoate mai mulţi bani din buzunar.

În acelaşi timp, va scădea numărul celor care sunt obligaţi să depună declaraţia unică, deoarece pragul de la care apare obligaţia de a plăti contribuţii sociale este stabilit în funcţie de salariul minim brut. Cum salariul va fi majorat, şi pragul va fi modificat şi va fi mai greu de atins de contribuabilii cu venituri independente, scrie Bugetul.ro.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...