Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Guvernul Ponta vine în sprijinul persoanelor care au lucrat mai puţin de 6 ani în grupa I de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care persoanele care au lucrat în grupa I de muncă şi au o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat cu 314 voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă’.
Actul normativ prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în grupa I de muncă.
De asemenea, se reglementează că perioadele de vechime în muncă realizate până la data de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă, în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani să constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.
„ Proiectul aduce dreptatea pentru unele dintre categoriile cele mai defavorizate de cetăţeni.Pensionarii încadraţi în grupa I şi a II-a de muncă grea au avut parte, în regimul trecut, de cele mai mari nedreptăţi. Prin acest proiect de lege, Guvernul Ponta a făcut un prim pas pentru îndreptarea acestor lucruri şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă şi au o vechime mai mică 6 ani vor putea să se bucure de drepturile lor” afirmă deputatul Ioan Dîrzu, liderul social-democraţilor din judeţ .

 

Alba Iulia,

4 iunie 2015                                                                            Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea