Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul Ponta intermediază locuri de muncă pentru romi, la firme de prestigiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României poartă discuții cu diverse companii pentru o „discriminare pozitivă” a romilor, prin asigurarea unui număr de locuri de muncă destinate în special acestei categorii, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax. Acesta a precizat că au fost deja iniţiate astfel de discuţii cu grupurile franceze Renault şi Vivendi.

Zona locurilor de muncă e singura zonă în care trebuie să facem o discriminare pozitivă. Am vorbit cu cei de la Renault, cu cei de la Vivendi, vorbesc cu alte companii – hai să facem o discriminare pozitivă, să găsim un număr, o cotă de locuri de muncă în care să angajăm în special romi, pentru că altfel, la o competiţie directă, cel puţin pe o perioadă, nu vor fi aleşi ei şi vor spune: «Domne’, suntem discriminaţi, nu suntem angajaţi»„, a afirmat Ponta.

În urmă cu o săptămână, printre explicaţiile pentru decizia unor state de a cere amânarea până în decembrie a aderării României la spaţiul Schengen, premierul Ponta a arătat că există o problemă reală şi serioasă legată de integrarea comunităţilor de romi, care nu poate fi rezolvată până în luna decembrie.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea