Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Guvernul interzice festivalurile și concertele organizate de primării ca măsură de reducere a cheltuielilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Guvernul interzice festivalurile și concertele organizate de primării ca măsură de reducere a cheltuielilor

Într-o mișcare menită să plafoneze cheltuielile bugetare, Guvernul a emis o ordonanță de urgență care interzice festivalurile și concertele organizate de primării, cu excepția evenimentelor de sfârșit de an și zile oficiale ale unităților administrative. Aceste restricții vor fi în vigoare pentru anul 2023 și vin ca răspuns la creșterea semnificativă a cheltuielilor publice.

Măsurile, destinate încadrării în țintele bugetare din programul de convergență, prevăd plafonarea cheltuielilor publice și se aplică strict în anul 2023. Prin această ordonanță de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale nu vor putea finanța din fonduri publice organizarea de evenimente comunitare precum festivaluri, concerte, competiții locale sau festivități tematice, cu excepția celor finanțate din donații și sponsorizări.

De asemenea, cheltuielile pentru evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităților administrativ-teritoriale și cele pentru evenimentele de sfârșit de an vor fi permise, dar sub forma unor sume plafonate, care nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în primele nouă luni ale anului 2023.

Autoritățile publice care nu vor respecta aceste prevederi vor fi pasibile de amenzi substanțiale, în cuantum între 2.000 și 20.000 de lei. În plus, ordonanța de urgență creează mecanisme pentru cofinanțări, eliminând necesitatea rectificărilor bugetare.

Această decizie a Guvernului are ca scop controlul mai riguros al cheltuielilor publice și asigurarea unei gestionări eficiente a bugetului pe final de an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ITP 2024: Categoria de mașini care trebuie să aibă inspecția periodică făcută o dată la 6 luni. Noua lege a intrat în vigoare

Bogdan Ilea

Publicat

în

ITP 2024: Categoria de mașini care trebuie să aibă inspecția periodică făcută o dată la 6 luni. Noua lege a intrat în vigoare O inițiativă legislativă a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis. Aceasta aduce modificări semnificative în ceea ce privește inspecția tehnică periodică pentru anumite categorii de mașini. Astfel, începând cu data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea