Guvernul a recunoscut într-un document oficial că România ar putea intra în faliment

Guvernul a recunoscut într-un document oficial că România ar putea intra în faliment

Cabinetul condus de Viorica Dăncilă a recunoscut într-un document oficial în care scrie negru pe alb că România poate intra în default. Guvernul a discutat în şedinţa de miercuri posibilitatea ca România să intre în faliment, ţinând cont de consecinţele ce curg dintr-o hotărâre a Tribunalului Uniunii Europene din 18 iunie 2019 privind litigiul fraţilor Ioan şi Viorel Micula şi companiilor acestora cu statul român.

ELIT

„Ar exista posibilitatea extrem de gravă a activării clauzelor de cross-default pe toate împrumuturile suverane – putând atrage astfel intrarea în default a României. De altfel, riscul de executare silită va putea apărea şi în România, întrucât în dosarul de contestaţie la executare nr. 15755/3/2014 instanţa a dispus repunerea pe rol şi a acordat termen pentru 4 septembrie 2019”, scrie în documentul pe care Guvernul l-a publicat pe site-ul SGG.

În urma anulării Deciziei Comisiei Europene din 30 martie 2015, Ministerul Finanţelor Publice apreciază că, în lipsa unei interdicţii legale la nivelul Uniunii Europene, există riscul ca România să fie obligată să restituie sumele încasate necuvenit în temeiul acestui nou raport juridic.

Mihail David - 2020

sursa: capital.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...