Rămâi conectat

Societate

Guvernul a aprobat înființarea Institutului Național de Administrație. Noua instituție ar urma să pregătească funcționarii publici

Ziarul Unirea

Publicat

în

guvernGuvernul a aprobat, în ședința de miercuri, 24 august, printr-o ordonanță, înființarea Institutului Național de Administrație (INA), instituție publică cu personalitate juridică ce va funcționa în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care va asigura cadrul instituțional pentru derularea activităților de formare a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Potrivit unui comunicat al Executivului, institutul va prelua de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și centrele regionale din subordinea acesteia, personalul și patrimoniul aferente activității de formare profesională, programele de formare profesională, drepturile și obligațiile care decurg din acestea.

„Implementarea acestor măsuri nu este de natură să afecteze raporturile de muncă/de serviciu ale personalului preluat”, precizează sursa citată.

INA va avea competențe sporite față de vechea instituție și va asigura cadrul organizat/formal pentru a acoperi nevoia de formare pentru toate categoriile de personal care își desfășoară activitatea în cadrul autorităților și instituțiilor publice, cât și o serie de mecanisme vizând asigurarea calității și unității în procesul de formare.

„De asemenea, INA va asigura formări/perfecționări specifice, destinate unor categorii sau procese prioritare în administrația publică, pentru care furnizorii privați sau cei din mediul academic nu au capacitatea/expertiza practică de formare necesară și nici curricule dezvoltate”, potrivit comunicatului.

Totodată, se vor revitaliza centrele teritoriale de formare continuă pentru administrația publică, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de formare a aleșilor locali, funcționarilor publici și persoanelor încadrate cu contract individual de muncă din cadrul autorităților administrației publice locale, funcționarilor publici și personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației centrale, funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul instituțiilor prefectului, precum și altor persoane interesate.

„Nu în ultimul rând, se urmărește ca, în viitor, noua instituție să poată organiza cursuri de master și doctorat în domeniul administrației publice, în parteneriat cu instituții de învățământ superior”, se mai arată în comunicat.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

13 iulie | Sărbătoare importantă în calendarul ortodox: Creștinii ortodocși sărbătoresc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Bera Larisa

Publicat

în

13 iulie | Sărbătoare importantă în calendarul ortodox: Creștinii ortodocși sărbătoresc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil 13 iulie este zi de sărbatoare cu cruce neagră în calendarul ortodox. Creștinii sărbătoresc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil Citește și: Calendar ortodox IULIE 2024: Sfântul ILIE, cea mai importantă sărbătoare a lunii Sfântul Gavriil e aducător de veşti bune, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea