Rămâi conectat

Curier Județean

Grupul Skepsis împlinește 14 ani de activitate și va susține, vineri, unul dintre cele mai bune spectacole

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În mod tradiţional, primăvara întregeşte cununa de ani ai Grupului Skepsis. Recunoscători, vom celebra împlinirea unui nou an prin Evenimentul Aniversar 14 Ani cu Skepsis, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, vineri, de la ora 19.00.

Skepsis01Prin proiectele derulate în cei 14 ani de activitate, cu susţinerea Partenerilor şi Sponsorilor locali, Grupul Skepsis a reuşit să câştige un public fidel de aprox. 300 persoane la fiecare reprezentaţie. Trupa Skepsis are un repertoriu bogat de spectacole de teatru, de la medieval şi clasic la modern şi absurd şi este un ambasador cultural al oraşului la evenimente naţionale şi internaţionale.

Grupul Skepsis nu doreşte să dovedească ceva, ci mai degrabă să descopere. Toate spectacolele ascund ceva care incită şi aşteaptă să fie descoperit – sentimentul de comuniune, de împărtăşire a gândurilor şi emoţiilor colective în spiritul umorului isteţ. Cuvântul cetăţean înseamnă om al cetăţii, adică om care nu se simte separat de ceilalţi ci parte dintr-o comunitate, sensibil la problemele celor din jur, centrat pe participare la viaţa colectivă. Ne gândim spectacolele ca pe o provocare lansată atât nouă cât şi publicului, de a ieşi din zona de confort şi de a descoperi ceva esenţial ce ţine de spiritualitatea umană, de experienţa de a fi legat în sens profund de ceilalţi, de comunitatea din care faci parte.

Oferim aşadar publicului cu skepsis la inimă, la 14 ani de la înfiinţare, spectacolul JUBILEUL, după A.P.Cehov, unul dintre cele mai bune spectacole din repertoriul trupei, bazat pe piesa omonimă într-un singur act, semnată de celebrul dramaturg rus. Intriga se ţese în jurul unui funcţionar mărunt, legat, la propriu şi la figurat, de banca în care lucrează şi care se pregăteşte intens de un moment jubiliar. Sub presiunea continuă care se acumulează din toate părţile, termene limită, Directorul băncii şi a inspecţiei Consiliului Director, biroul simplu devine treptat o bombă cu ceas gata să explodeze în orice moment.

Biletele – 10 lei (preţ intreg), 5 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari) se găsesc la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de Marţi, 05.04.2016, între orele 09.00 – 15.00.

Mulţumim tuturor celor care au susţinut proiectele şi activităţile noastre în cei 14 ani de la înfiinţarea grupului, partenerilor, sponsorilor şi mai ales publicului care ne apreciază şi ne obligă, în mod nobil, să creştem Mari!

Evenimentul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016.

Proiectul este desfăşurat în perioada: ianuarie 2016 – decembrie 2016. Este un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea