Rămâi conectat

Curier Județean

Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, reprezentat la concertul festiv ,,Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română” – Viena 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Viena va avea loc în ziua de 24 ianuarie 2020 un concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor Române, intitulat ,,FESTKONZERT- HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ, CEI CU INIMA ROMÂNĂ”, organizat de Prof.dr. Theodore Coresi(Viena) în colaborate cu Cercul Cultural Româno-Austriac „Unirea” și RadioTV Unirea Viena.

Unirea Principatelor Române de la 1859 a fost un un pas important în crearea și modernizarea statului român și spre Marea Unire de la 1918.

În program se vor interpreta compoziții muzicale din operele clasice ale marilor muzicieni: W.A. Mozart, G. Verdi, G. Puccini, R. Leoncavallo, G. Bizat, Ch. Gounod, S.Nichifor, R. Baumgartner, ș.a. Vor evolua soliști din România, Rusia, Spania, Republica Moldova, Austria, Coreea de Sud.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

În a doua parte a concertului va avea loc un recital de muzică folk, intitulat „Emoție de Iarnă” susținut de reprezentanți din Arad și Pecica , formație condusă de profesor Eugenia Ponta Pete. Vor cânta: Noemi Florina Szentesi , Monica Mihaela Cojocaru, Herman Med Cerisha.

Vor participa reprezentanți ai ambasadelor României și Republicii Moldova în Austria. Din Alba Iulia participă în calitate de invitat și redactor Șef al RadioTV Unirea Viena, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, președintele Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, care va prezenta o scurtă filă de istorie despre Unirea Principatelor Române și va oferi diplome și medalii.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea