Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, reprezentat la concertul festiv ,,Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română” – Viena 2020

La Viena va avea loc în ziua de 24 ianuarie 2020 un concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor Române, intitulat ,,FESTKONZERT- HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ, CEI CU INIMA ROMÂNĂ”, organizat de Prof.dr. Theodore Coresi(Viena) în colaborate cu Cercul Cultural Româno-Austriac „Unirea” și RadioTV Unirea Viena.

Unirea Principatelor Române de la 1859 a fost un un pas important în crearea și modernizarea statului român și spre Marea Unire de la 1918.

În program se vor interpreta compoziții muzicale din operele clasice ale marilor muzicieni: W.A. Mozart, G. Verdi, G. Puccini, R. Leoncavallo, G. Bizat, Ch. Gounod, S.Nichifor, R. Baumgartner, ș.a. Vor evolua soliști din România, Rusia, Spania, Republica Moldova, Austria, Coreea de Sud.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

În a doua parte a concertului va avea loc un recital de muzică folk, intitulat „Emoție de Iarnă” susținut de reprezentanți din Arad și Pecica , formație condusă de profesor Eugenia Ponta Pete. Vor cânta: Noemi Florina Szentesi , Monica Mihaela Cojocaru, Herman Med Cerisha.

Vor participa reprezentanți ai ambasadelor României și Republicii Moldova în Austria. Din Alba Iulia participă în calitate de invitat și redactor Șef al RadioTV Unirea Viena, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, președintele Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, care va prezenta o scurtă filă de istorie despre Unirea Principatelor Române și va oferi diplome și medalii.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...