Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

GREVA profesorilor continuă: Noile negocieri de la Guvern au eşuat. Dascălii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină în regim de urgenţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GREVA profesorilor continuă: Noile negocieri de la Guvern au eşuat. Dascălii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină în regim de urgenţă

„Greva continuă”,  au anunțat marți sindicaliştii din Educaţie, după discuţiile care au avut loc la Guvern. Miile de protestatari au pornit spre Cotroceni. Dascălii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină în regim de urgenţă.

Citește și: FOTO VIDEO| GREVA profesorilor din România: Peste 100 de cadre didactice din ALBA, prezente la marșul de la București

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat, după noile discuţii de la Guvern, că acţiunile de protest continuă. Sindicaliştii adunaţi în Piaţa Victoriei pleacă în marş spre Palatul Cotroceni.

”Astăzi, primul ministru ne-a promis că vor da memorandum publicat în Monitorul Oficial legat de acea grilă (de salarizare – n.r.). Am cerut răspicat, oamenii vor alt act normativ, ordonanţă de urgenţă, pentru că altfel nu au încredere. Iar legat de cererea noastră, şi anume de a se majora salariile aşa cum am cerut ieri, aplicarea art. 12 din 153, nu se acceptă. E vorba de o creştere de 20 la sută a salariilor”, a afirmat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Sindicaliştii au declarat că la discuţii s-au oferit prime de 4.000 de lei la personalul didactic şi de 1.500 de lei la cel nedidactic. Ideea privind emiterea unei OUG nu a fost acceptată.

Citește și: GREVA profesorilor din România: NOUA ofertă a Guvernului pentru cadrele didactice. Ce sume de bani oferă

Liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că acţiunile de protest continuă. ”Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din ssistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator”, a spus Nistor. ”Greva continuă”, a subliniat Hăncescu.

Mii de sindicalişti din Educaţie protestează, marţi, în Bucureşti, pichetând sediul Guvernului. Sindicaliştii vor mărşălui pe străzile Capitalei, Brigada Rutieră a Capitalei anunţând restricţii de trafic pentru derularea manifestării. Protestatarii au plecat, în jurul orei 13.00, către Palatul Cotroceni.

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ i-au adresat, luni, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Acestea au cerut şefului statului să îşi exercite rolul de ”mediator între stat şi societate pentru a obţine din partea Executivului soluţii reale şi imediate pentru sistemul de învăţământ”. Documentul a fost înregistrat la Administraţia Prezidenţială.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea