Rămâi conectat

Curier Județean

Greva de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir: Angajații continuă să protesteze și refuză să înceapă lucrul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Greva de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir: Angajații continuă să protesteze și refuză să înceapă lucrul

În cursul dimineții de luni, sindicatul și administrația din cadrul Societății Uzinei Mecanice Cugir căutau, încă, soluții de negociere pentru a calma conflictul care durează de mai mult de o săptămână. Salariații au refuzat, și de această dată, să înceapă lucrul așteptând concluziile Comisiei paritare sindicat – administrație, programată pentru începutul săptămânii.

Potrivit secretarului Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei, s-a întocmit o listă cu propuneri pe care sindicatul o aduce în fața salariaților nemulțumiți de condițiile de salarizare și de muncă. Dacă unele dintre revendicări au șanse de soluționare, cea mai acută dintre doleanțe rămâne problema majorării cu 30% a salariilor, administrația afirmând că nu poate face o creștere mai mare de 6,5%. Conform lui Matei, sindicatul a făcut câteva propuneri care să contribuie la majorarea fondului de salarii și anume:

– Diminuarea cu 50% a sporurilor deținute de personalul de conducere de la toate nivelurile;

– Cele 9 salarii lunare pe care administrația le acorda sindicatului să intre tot în acest fond;

– Cei 5% de care beneficiau membri Comisiei Paritare să fie de asemenea redirecționați către acest fond.

„Acestea sunt propunerile sindicatului, dar noi așteptăm și alte propuneri venite din partea conducerii societății”, a declarat Virgil Matei.

Există și un scenariu conform căruia o sumă de aproximativ 200 lei să fie plusați la salariul cei revine fiecărui salariat începând cu luna martie.

Potrivit informațiilor, se pare că angaații au refuzat această ofertă. Dupî cum am aflat, conducerea societății și reprezentanții sindicatului au fost invitați în cursul zilei de ieri la o întâlnire cu Ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, car a transmis un mesaj sindicaliștilor să reia activitatea.

Vom reveni cu amănunte după finalizarea negocierilor din Comisia Paritară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Apă cu porția pentru locuitorii din mai multe zone din Alba, în plină perioadă de caniculă. Programul de furnizare, actualizat de APA CTTA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apă cu porția pentru locuitorii din mai multe zone din Alba, în plină perioadă de caniculă. Programul de furnizare, actualizat de APA CTTA Locuitorii din mai multe zone din Alba primesc apă cu porția, în plină perioadă de caniculă. AP CTTA Alba a actualizat programul de furnizare. Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea