Rămâi conectat

Politică Administrație

”Greii” PNL Alba au decartat… la greu, în anul electoral 2016. Claudiu Răcuci, Corneliu Olar, Alexandru Pereș și Florin Roman au donat mai mult decât toți cotizanții filialei într-un an

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Scump, dom’le, scump! Dincolo a fost mai ieftin…!”, ar putea spune cei care aruncă o privire peste tabelele cu banii donați partidului de câțiva dintre ”greii” PNL Alba. Spre deosebire de ”dincolo” (alte partide) însă, unde au fost ghinioniști care au dat, dar nu au luat, în PNL Alba fiecare a luat pe măsura donației, ba chiar au fost norocoși care au luat și fără să dea!

Astfel, Claudiu Răcuci, Corneliu Olar, Alexandru Pereș și Florin Roman, aleși de cetățenii județului Alba să-i reprezinte în Parlament, au donat mai mult (în total 298.500 de lei) decât toți cotizanții filialei într-un an (287.544 de lei). ”Cadouri” financiare mai puțin consistente au făcut și actualul consilier județean Simone Albani, președintele PNL Alba, Mircea Hava și primarii aleși Valentin Rotar și Dorin Nistor. La polul opus se află Sorin Bumb, care a câștigat o funcție de deputat la ”loteria redistribuirii”, fără să doneze o sumă notabilă.

CITEȘTE ȘI: Și… ghinionist, și cu banii luați: Cornel Suciu, cel mai bun cotizant al PSD Alba a ratat funcția de parlamentar. A donat de trei ori mai mulți bani decât președintele organizației

Potrivit listei donatorilor, publicată de PNL, ”top”-ul județean este următorul:

1. Deputatul Claudiu Răcuci a donat 76.000 de lei în trei tranșe (10 mai, 4 octombrie și 11 noiembrie 2016)
2. Deputatul Corneliu Olar a donat 75.500 de lei în trei tranșe (4 mai, 21 septembrie și 11 noiembrie 2016)
3. Senatorul Alexandru Pereș a donat 74.000 de lei în șase tranșe (27 aprilie, 19 septembrie, 3 noiembrie, 10 noiembrie, 16 noiembrie și 6 decembrie 2016)
4. Deputatul Florin Roman a donat 73.000 de lei în patru tranșe (3 octombrie, 11 noiembrie, 17 noiembrie și 25 noiembrie)
5. Consilierul județean Simone Albani a donat 32.600 de lei în trei tranșe (10 mai, 4 octombrie și 11 noiembrie)
6. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a donat 29.500 de lei în două tranșe (23 mai și 23 iunie 2016)
7. Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor a donat 12.660 de lei în două tranșe (25 aprilie și 5 mai 2016)
8. Primarul municipiului Blaj, Valentin Rotar a donat 11.750 de lei în două tranșe (5 mai și 5 iunie 2016)

Coincidență (sau nu?) cele mai mari sume au fost ”decartate” tocmai de cei aflați în fruntea listei pentru alegerile parlamentare, listă alcătuită prin ”vot democratic în cadrul organizației” (după cum dădeau asigurări reprezentanții partidului la acea vreme). De asemenea, este de remarcat și dărnicia celor 3 primari, manifestată exact în preajma alegerilor locale.

Mai trebuie, totuși să precizăm că aceste donații sunt perfect legale, se numesc ”contribuții pentru campania electorală” și sunt reglementate de legea 334/2006 privind finanțarea partidelor politice. Noutatea constă doar în faptul că, în acest an, ele au fost publicate în Monitorul Oficial și se reflectă în declarațiile de avere ale aleșilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea