Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

GRANT în valoare de 60 000 de euro pentru Asociația Tinerilor Lunca Mureșului: Tinerii din comună vor putea participa la un schimb de experiență în Italia și Macedonia de Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GRANT în valoare de 60 000 de euro pentru Asociația Tinerilor Lunca Mureșului: Tinerii din comună vor putea participa la un schimb de experiență în Italia și Macedonia de Nord

Tinerii din comuna Lunca Mureșului au șansa de a participa la un schimb de experiență în Italia și Macedonia de Nord, prin intermediul unui proiect Erasmus Plus.

Asociația Tinerilor Lunca Mureșului a obținut Grant în valoare de 60.000 euro pentru derularea unui proiect Erasmus Plus- Involved young people-developed communities. Parteneri în proiect sunt organizații de tineri din Italia- Koinokalò APS și Asociatia World of Change din Macedonia de Nord.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea gradului de implicare a tinerilor din rural, din cadrul fiecărei țări participante la proiect, în rezolvarea unor probleme ale comunității, legate de ecologizare și agricultură.

De asemenea se urmărește promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.

În cadrul proiectului vor avea loc trei mobilități în țările participante, la fiecare mobilitate va participa câte un grup diferit de tineri.

Vor avea loc dezbateri stradale, realizate de fiecare organizație, în țara ei.

Se vor desfășura întâlniri online între tineri, în urma mobilităților și la finalul proiectului, pentru a face câte o sinteză a ceea ce s-a întâmplat, a trage concluzii și a pregăti pasul urmator.

Schimbul de experiență pentru tinerii din mediul rural îi va determina să fie mult mai increzători in forțele proprii, să iși dezvolte competențele lingvistice, de relaționare și de leadership.

Proiectul își dorește să pună bazele voluntariatului in comunitatea rurală și să dezvolte o atitudine pro-ecologie și pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Asociația Tinerilor Lunca Mureșului – este o asociație de tineri din mediul rural, care doresc sa se implice in dezvoltarea satului in care s-au nascut și crescut.

Scopul asociației este de a implica tinerii și de a răspunde nevoilor specifice ale tinerilor, precum și de a promova și susține rolul acestora în calitate de agenți importanți ai schimbării.

Pe lângă proiectul Erasmus Asociația Tinerilor Lunca Mureșului iși propune să deruleze și alte activități prin care să implice tinerii in diverse forme : ateliere de pictură, club de lectură, competiții sportive, club de șah, teatru pentru copii și tineri, cursuri de prim ajutor, ateliere de creație


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea