GRAFIC| Evoluția numărului de teste care au fost efectuate în România, de la începutul pandemiei. Precizările GCS
Într-un comunicat al GCS, se arată evoluția capacității de testare la nivel național, observându-se un trend ascendent al numărului de teste din luna martie până la momentul actual.
Grupul de Comunicare Strategică a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent.
Această centralizare a fost realizată pentru a răspunde solicitărilor din partea mass-media pe această temă. Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Național de Sănătate Publică.
În urma analizării datelor agregate rezultă următoarele concluzii
● Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi.
● În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.
● În toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654. În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.
● Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.
● Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).
De asemenea, a fost realizat un material centralizat privind evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România și în alte state din Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Acest material reprezintă o situație comparativă privind evoluția numărului de cazuri, cumulate la 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori în diferite state din Europa, în intervalul 1 septembrie – 31 octombrie 2020. Sursa datelor este Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
Luna/ numar teste
Martie – 24.654
Aprilie – 150.720
Mai – 263.823
Iunie – 270.915
Iulie – 492.495
August – 600.339
Septembrie – 616.745
Octombrie – 823.057
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]