Rămâi conectat

Cultură Educație

Grădiniţa nr. 12: Minunata lume a animalelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În curtea Grădiniţei nr. 12 Alba Iulia au avut loc activităţile de finalizare a proiectului intitulat „Minunata lume a animalelor”, parteneriat încheiat de unitatea preşcolară condusă de prof. Veronica Suciu cu cabinetul veterinar Canis Vet, aparţinând dr. Horia Moruţan.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a mediului înconjurător, a lumii animalelor, în vederea manifestării de către copii a interesului pentru toate vieţuitoarele. În cadrul proiectului au avut loc vizita la Canis Vet şi vizionarea unui film, vizita medicului veterinar la grădiniţă şi discuţii cu preşcolarii, concursuri pe teme zoo între grupe.Azi a avut loc concursul „Animale de companie şi nu numai”, prezentat de directoarea Veronica Suciu, la eveniment asistând, pe lângă personalul Grădiniţei nr. 12, părinţi şi bunici, iar din partea IŞJ Alba, inspectorul şcolar de specialitate, prof. Eugenia Ignat. În cadrul întrecerii, fiecare grupă a realizat din diverse materiale (hârtie, carton, pene, puf, blană etc) un colaj reprezentând un animal (urs, vulpe, veveriţă, arici, pui, cocoş, şoricel, căţel, broscuţă etc), descriind totodată şi tehnica prin care au confecţionat acest tablou. Apoi, preşcolarii fiecărei grupe, purtând măşti sau costumaţii specifice (în unele cazuri chiar şi tinerele educatoare au purtat măşti!), au descris, prin cântece şi poezii, animalul reprezentat în colaj. Dr. Horia Moruţan le-a vorbit copiilor despre grija pe care copiii trebuie să le-o poarte animalelor, promiţându-le celor care nu vor merge la toamnă la şcoală că parteneriatul cu Grădiniţa nr. 12 va continua, iar la ediţia viitoare copiii vor avea parte de noi surprize. Cu acest prilej, pe scenă a fost amenajată o miniexpoziţie cu animalele de companie pe care prichindeii le-au adus de acasă: iepuraşi, papagali, broaşte ţestoase, căţei şi un peştiştor, fiecare dintre micii proprietari prezentând pe scurt modul în care-şi îngrijeşte animalul. La final, cei mici au năvălit la scenă pentru a face cunoştinţă cu prietenii lor necuvântători.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea