Rămâi conectat

Actualitate

Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia: „Festivalul toamnei”, prilej de bucurie pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca în fiecare an, la Grădiniţa nr. 12 Aba Iulia, sosirea a fost marcată prin organizarea unui festival dedicat acestui anotimp, la care au participat toţi preşcolarii unităţii conduse de prof. Veronica Suciu, alături de părinţii care au dorit să se antreneze în cele mai diverse şi plăcute jocuri dedicate toamnei.

Devenit deja o tradiţie, festivalul a transformat Grădiniţa nr. 12 într-o adevărată oază de bogăţie: fructe şi legume specifice anotimpului recoltei iar cei mici au purtat costume simbolice. Preşcolarii celor 11 grupe, îndrumaţi de educatoare, au recitat şi au cântat cele mai frumoase poezii şi cântece dedicate toamnei şi au participat alături de părinţi la activităţi distractive cu probe de isteţime, îndemânare şi hărnicie precum: *Fructele şi legumele se-ntrec în pictură!( concurs pe echipe), Ghiceşte ce-ai gustat!, Ghiceşte ce-ai pipăit!, Hora fructelor şi legumelor (Grupa Voiniceii); *Culegătorii harnici, Ghicitori în limba engleză, Bucătarii pricepuţi, Murăturile gospodinelor (Grupa Albiniţe); *Jocuri cu baloane, Mărul buclucaş, La cules de nuci, La cules de cartofi (Grupa Prichindei); *Mărul pe cap, Plimbă nuca, Culegem castane, “Parada fructelor şi legumelor” (Grupa Licurici); Cel mai frumos coş- concurs de pictură cu părinţi şi copii, Prinde boaba de strugure, Transportă coşul cu legume sau fructe! (Grupa Steluţe); *Sari din cerc în cerc, Culegem fructe şi flori!, Cine mănâncă mai repede boabele de struguri?, Dansul fructelor (Grupa Muguraşi); *La cules de frunze, Cursa în saci, Mănâncă struguri fără să te ajuţi de mână! (Grupa Zambile), *Pomul fructifer- colaj (lucrare colectivă), Spune ce-ai gustat! (Grupa Rozelor), *Toamna ne ajută să fim creativi alături de părinţi(expoziţie cu fructe şi legume personalizate), Toamna fără secrete- concurs, Gospodarii iscusiţi – probleme ilustrate, Morcovul buclucaş (Grupa Raze aurii); *Să cnsumăm vitamine – concurs pe echipe, Salată de legume, Salată de fructe, Scenetă ”Întâlnire cu Zâna Toamnei”, Expoziţie de jucării personalizate confecţionate din fructe şi legume de toamnă (Grupa Bobocei pufoşi)

 Festivalul s-a încheiat cu o expoziţie a lucrărilor şi nelipsita masă îmbelşugată cu delicii „din bogăţiile toamnei”, respectiv cele mai sănătoase fructe specifice toamnei, drept răsplată a muncii depuse de către fiecare participant. Copiii au mai fost recompensaţi şi cu diplome.

„Întreg colectivul grădiniţei mulţumeşte pe această cale părinţilor şi copiilor care s-au dovedit a fi sufletul întregii manifestări şi promit că «Festivalul toamnei» va rămâne o tradiţie pentru grădiniţa lor”, a declarat ed. Ioana Decean, purtătorul de cuvânt al Grădiniţei nr. 12.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea