Rămâi conectat

Politică Administrație

Gheorghe Rotar: ”Blajul își exprimă gratitudinea pentru vizita Sanctității Sale Papa Francisc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația locală a municipiului Blaj a luat act cu satisfacție de anunțul făcut de birourile de presă ale Sfântului Scaun și Președintelui României în legătură cu vizita Suveranului Pontif la Blaj, în data de 2 iunie 2019. Acest eveniment va așeza Blajul în prim-planul atenției mondiale!

Considerăm că vizita Sfântului Părinte în „Mica Romă” vine ca o recunoaștere a importanței istorice a Blajului, cunoscut ca un centru al afirmării originii latine a poporului român, un centru al libertății și al valorilor spirituale universale.

Această vizită istorică confirmă și faptul că sacrificiile Blajului și ale oamenilor formați la lumina ideilor Școlii Ardelene sunt recunoscute ca valori fundamentale ale demnității umane!

Se întâmplă rar în istorie ca o comunitate mică, de 20.000 de locuitori, să fie aleasă pentru a găzdui un astfel de eveniment!

De aceea municipiul Blaj a primit cu bucurie onoranta misiune de a organiza vizita Sanctității Sale Papa Francisc și va depune toate eforturile necesare pentru ca șederea la Blaj a Suveranului Pontif să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Organizarea unui eveniment de asemenea amploare nu va fi deloc simplă, însă – alături de locuitorii Blajului, împreună cu Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și cu toate instituțiile implicate – suntem siguri că Blajul se va ridica la înălțimea acestei vizite istorice.

Încă de pe acum, comunitatea Blajului urează bun venit Sfântului Părinte, precum și zecilor de mii de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Câmpia Libertății!

Rotar Gheorghe Valentin, primarul municipiului Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea