Gheorghe Feneșer, din nou consilier județean după ce instanța a anulat ordinul prefectului privind încetarea mandatului și decizia de excludere din partid

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Gheorghe Feneșer a revenit în funcția de consilier județean, în ședința ordinară de vineri, după ce Tribunalul Alba a anulat ordinul prefectului privind încetarea mandatului înainte de termen, iar la Curtea de Apel Alba Iulia s-a anulat decizia de excludere din partid.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat dispoziția 461 prin care a fost exclus din partid și fostul consilier județean Ioan Uțiu, însă în cazul acestuia se așteaptă decizia Tribunalului Alba privind suspendarea ordinului prefectului de încetare a mandatului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ioan Uțiu, Gheorghe Feneșer și Ladislau Koble (care a renunțat, ulterior, singur la funcții din CJ și partid) au fost excluși de conducerea centrală fiind acuzați că au votat cu Ion Dumitrel, candidatul PNL la președinția CJ Alba, în condițiile în care între PSD și ALDE existau anumite înțelegeri politice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cel mai probabil, judecătorii au ținut cont în decizia lor de faptul că votul exprimat de consilierii județeni a fost secret și nu se poate dovedi cum au votat aleșii ALDE. Pe de altă parte, votul lor nu ar fi avut nicio importanță în ecuația numirii președintelui CJ Alba deoarece PNL are majoritate covârșitoare, respectiv 19 mandate din 33.

Totodată, cei doi consilieri au depus contestație la decizia organizației centrale de excludere din partid, iar, potrivit ultimelor informații, nu au primit răspuns.

În altă ordine de idei, cei excluși au invocat că în Partidul Alianța Democraților și Liberalilor nu era niciun document care prevedea că trebuie să voteze candidatul PSD, ci doar recomandarea de a se face alianțe în unitățile administrativ-teritoriale în care partidele ar întruni majoritate.

O parte dintre cei trei au recunoscut, imediat după ședința în care a fost numit Dumitrel, că au votat candidatul PNL, explicând că votul lor este un cartonaș galben pentru organizația județeană PSD Alba, care nu a respectat anumite înțelegeri făcute în comune și orașe.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

vocea urbei 18 aprilie 2017 at 8:41

Acum ce o mai spune anonimul care a preluat pe furis si fara sa il vrea nimeni, alianta ALDE ? Baga acum ceva tare neica, daca mai scoti capul in lume !

Un cetățean 18 aprilie 2017 at 22:23

S-a făcut dreptate. Lazăr nu are ce cauta în politică

aramis 19 aprilie 2017 at 8:12

Multi nu au ce cauta in politica dimboviteana……sunt manati de interese proiprii,meschine,etc.

Comentariile sunt oprite