Gheorghe Damian, întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene, pentru dezvoltarea programului de finanțare „smart village”

Într-o postare în mediul online, Gheorghe Damian, primarul Ciugudului, a prezentat o întâlnire de lucru cu Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, în vederea dezvoltării unui nou program de finanțare, „smart village”, program în cadrul căruia Ciugudul face parte ca studiu de caz.

„De ani de zile vorbim despre posibilitatea ca satele românești să devină inteligente. Ne-am încăpățânat să credem în acest vis și el se transformă în realitate.

ELIT

Astfel, am început să conturăm Programul Național „Smart Village” și am avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu domnul Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. Ciugudul este implicat activ în creionarea acestui program, fiind folosit de minister ca „studiu de caz”. În scurt timp, alături de colegii din comunitățile rurale din țară care au făcut pași spre „smart village” și împreună cu Ministerul Fondurilor Europene sperăm să finalizăm draftul noului program de finanțare, care ar putea avea un buget de câteva sute de milioane de euro. Comunele din România vor avea la dispoziție fonduri europene pentru a implementa proiecte destinate digitalizării serviciilor publice și implementării unor soluții smart în comunitățile rurale.

De ce este nevoie de sate inteligente? Pentru că 44% din populația României trăiește în mediul rural, în timp ce media Uniunii Europene este de 25%. Iată de ce trebuie să acordăm o atenție deosebită satelor românești și oamenilor care trăiesc în zona rurală.

„SMART VILLAGE” înseamnă administrație locală inteligentă, servicii publice inteligente, educație inteligentă. În centrul acestui proiect național trebuie să se regăsească însă CETĂȚEANUL, care merită cu adevărat servicii publice moderne și accesibile, chiar dacă trăiește în cel mai mic sat din România”, a scris Gheorghe Damian pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419