Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Gest impresionant de omenie la Alba Iuia, unde o cățelușă abandonată, cu 7 pui, a fost salvată de la îngheț de un om al străzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul a fost descoperit, sâmbătă seara, de voluntarii care se ocupă de salvarea câinilor abandonați. Impresionați de gestul bărbatului, ei s-au mobilizat și colectează haine groase, încălțăminte de iarnă și alimente pentru a-l ajuta pe bărbat să treacă mai ușor peste iarnă.

Grupul de voluntari a fost anunțat că în apropierea autogării a fost văzută o cățelușă aflată într-o stare critică din cauza frigului de la acea oră, și pare a avea undeva pui. Două tinere au plecat să o caute, iar odată ce au ajuns acolo, au avut plăcuta surpriză să vadă că animalul nu era chiar lipst de ajutor.

Au găsit cățelușa și 7 pui într-un adăpost improvizat de un om al străzii care, în ciuda faptului că este lipsit de cele necesare traiului zilnic și o duce foarte greu, mai ales în această perioadă, a găsit resurse să îngrijească cele opt suflete, să le ferească de ger și să le asigure mâncare.

Bărbatul a amenajat un cort, unde a dus saltele, haine vechi și pături care să-i apere pe micuți și pe mama lor de frig. El nu a dorit nicio recompensă pentru gestul lui, în schimb le-a cerut să se asigure câ atât cățelușa, cât și puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiți.

”Domnul Vasile este exemplul clar că atunci când există omenie se poate găsi şi o soluţie pentru cei aflaţi la nevoie, fie om sau animal. Ne-a impresionat foarte tare grija cu care el a amenajat un cort în care a adus saltele, haine vechi şi pături care să-i apere pe micuţi şi pe mama lor de frig. Nici el, nici ceilalţi care au venit să vadă de ce ne aflăm acolo nu ne-au cerut nimic, nici măcar un colţ de pâine. Ne-au cerut, însă, să ne asigurăm că atât căţeluşa, cât şi puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiţi. Noi am simţit că domnul Vasile şi ceilalţi tovarăşi ai lui trebuie răsplătiţi cumva, aşa că am început să strângem, de acasă, de la rude sau prieteni, obiecte de îmbrăcăminte călduroase, încălţăminte şi alimente pe care o să le ducem acolo, la ei”, a declarat una dintre tinerele voluntare.

Povestea cățelușei și a puilor a avut un final fericit. Ei au ajuns la o iubitoare de animale din Cluj care o să-i îngrijească până la momentul adopției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea