Gest impresionant de omenie la Alba Iuia, unde o cățelușă abandonată, cu 7 pui, a fost salvată de la îngheț de un om al străzii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Cazul a fost descoperit, sâmbătă seara, de voluntarii care se ocupă de salvarea câinilor abandonați. Impresionați de gestul bărbatului, ei s-au mobilizat și colectează haine groase, încălțăminte de iarnă și alimente pentru a-l ajuta pe bărbat să treacă mai ușor peste iarnă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Grupul de voluntari a fost anunțat că în apropierea autogării a fost văzută o cățelușă aflată într-o stare critică din cauza frigului de la acea oră, și pare a avea undeva pui. Două tinere au plecat să o caute, iar odată ce au ajuns acolo, au avut plăcuta surpriză să vadă că animalul nu era chiar lipst de ajutor.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Au găsit cățelușa și 7 pui într-un adăpost improvizat de un om al străzii care, în ciuda faptului că este lipsit de cele necesare traiului zilnic și o duce foarte greu, mai ales în această perioadă, a găsit resurse să îngrijească cele opt suflete, să le ferească de ger și să le asigure mâncare.

Bărbatul a amenajat un cort, unde a dus saltele, haine vechi și pături care să-i apere pe micuți și pe mama lor de frig. El nu a dorit nicio recompensă pentru gestul lui, în schimb le-a cerut să se asigure câ atât cățelușa, cât și puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiți.

”Domnul Vasile este exemplul clar că atunci când există omenie se poate găsi şi o soluţie pentru cei aflaţi la nevoie, fie om sau animal. Ne-a impresionat foarte tare grija cu care el a amenajat un cort în care a adus saltele, haine vechi şi pături care să-i apere pe micuţi şi pe mama lor de frig. Nici el, nici ceilalţi care au venit să vadă de ce ne aflăm acolo nu ne-au cerut nimic, nici măcar un colţ de pâine. Ne-au cerut, însă, să ne asigurăm că atât căţeluşa, cât şi puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiţi. Noi am simţit că domnul Vasile şi ceilalţi tovarăşi ai lui trebuie răsplătiţi cumva, aşa că am început să strângem, de acasă, de la rude sau prieteni, obiecte de îmbrăcăminte călduroase, încălţăminte şi alimente pe care o să le ducem acolo, la ei”, a declarat una dintre tinerele voluntare.

Povestea cățelușei și a puilor a avut un final fericit. Ei au ajuns la o iubitoare de animale din Cluj care o să-i îngrijească până la momentul adopției.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei