Rămâi conectat

Curier Județean

George Lăncrănjan (CSU Alba Iulia) – secund la lotul naţional Under 20 de baschet feminin *Trei antrenori din Alba activează la echipele naţionale de baschet ale României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul albaiulian George Lăncrănjan (CSU Alba Iulia) este noul antrenor secund al echipei naţionale de baschet feminin Under 20, unde-l va seconda pe banca tehnică pe braşoveanul Dan Calancea.

Lăncrănjan activează ca şi secund al cehului Tomas Bilek la prim-divizionara CSU Alba Iulia, ce a încheiat stagiunea pe poziţia a 5-a în Divizia A de baschet feminin.”Este o onoare pentru mine, sper să reuşim să obţinem calificarea la turneul final al Campionatului European din Cehia, din luna august. Mă bucur şi în acelaşi timp sunt conştient că urmează o misiune dificilă, un program încărcat şi la echipa naţională şi la CSU Alba Iulia„, a declarat Lăncrănjan. În vârstă de 30 de ani şi originar din Cugir, George este de 4 ani în circuitul echipei de seniori albaiuliene şi în 2012 a cucerit împreună cu Vali Urian medalia de bronz la întrecerea naţională şcolară cu LPS Alba Iulia.

Prima acţiune a lotului naţional Under 20 va fi începând din 22 iunie, un cantonament centralizat la Alba Iulia, timp de o săptămână.

Ultimele luni au însemnat pentru baschetul din Cetatea Marii Uniri o ascensiune extraordinară în planul afirmării naţionale, după găzduirea All Star Game 2012 în luna martie, precum şi numirea a trei antrenori la loturile reprezentative: Tomas Bilek (la echipa naţională), George Lăncrănjan (România, Under 20), respectiv Valentin Urian (România, Under 16). „Ne bucură această apreciere crescândă, este un semn că Alba Iulia începe să conteze în baschetul feminin românesc. Sunt nominalizări care certifică faptul că începem să devenim un pol important, în condiţiile în care trei antrenori, dintre care doi localnici activează la echipele naţionale„, a spus Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.

*Valentin Urian la Under 16, meciuri amicale în week-end la Alba Iulia!

De aproximativ două luni, Valentin Urian (32 ani) activează ca şi antrenor secund al lotului naţional Under 16 (principal fiind Veronica Gavrilă), aflat în stagiu centralizat la Timişoara. România pregăteşte Campionatul European din vara acestui an, iar în week-end la Alba Iulia se vor desfăşura trei partide de verificare între LPS Alba Iulia (antrenor George Lăncrănjan) şi lotul naţional Under 16 unde activează albaiulianul (primul vineri, de la ora 14.00), din efectiv făcând parte şi Andreea Beldian (LPS Alba Iulia). „Suntem într-un program centralizat de pregătire, am avut un turneu în Serbia, am jucat trei întâlniri de verificare, pierdute. Sperăm să realizăm o figură la turneul de calificare de la Tallin, Estonia, cu Luxemburg, Bulgaria şi Polonia, pentru promovarea în grupa A valorică„, a spus Valentin Urian, jocurile oficiale fiind în cursul lunii iulie. „E multă muncă la mijloc, atât în cazul meu cât şi a lui George. Am încercat mereu să ne autoperfecţionăm şi a contat enorm ajutorul oferit la toate capitolele de Nicuşor Marcu„, a mai afirmat Valentin Urian.

Dan HENEGAR

Foto Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea