Rămâi conectat

Sport

George Ileană campion național de șah rapid. Bronz pentru Radu Țâmpea și Adrian Serecheș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionatele Naţionale de juniori la şah au continuat marţi şi miercuri cu proba de şah rapid, cu siguranţă proba favorită a şahiştilor din judeţul Alba şi la care de-a lungul timpului aceştia au obţinut numeroase medalii naţionale şi internaţionale.

George Ileana (stanga) vs Iustin Ciorgovean (dreapta) la Memorialul Mircea Radulescu - Cluj Napoca martie 2015Aflat în mare formă, George Ileană (CSU Alba Iulia) şi-a luat revanşa în faţa ieşeanului George Stoleriu, care îl depăşise în proba de şah clasic, obţinând primul său titlu de campion naţional de juniori cu un rezultat aproape perfect: 7 victorii şi 2 remize în cele 9 runde disputate. Un rezultat excelent care confirmă progresul mare făcut de juniorul albaiulian în ultima perioadă. La aceeaşi categorie de vârtă, juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din cei 50 de participanţi cu 5 puncte.

Ambiţionat de rezultatul maiRadu Tampea - 2014 puţin reuşit din proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a debutat în forţă în proba de şah rapid a categoriei juniori sub 10 ani obţinând 5 victorii în primele 5 partide. Din păcate în a doua zi de concurs mezinul delegaţiei albaiuliene nu a reuşit decât 4 remize în cele 4 partide jucate astfel că a fost depăsit pe final de Luca Metehau (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Robert-Ionuţ Creangă (CSU Bucureşti), trebuind să se mulţumească cu medalia de bronz, o performanţă foarte bună dacă ţinem cont că majoritatea contracandidaţilor săi la medalii au fost mai în vârstă cu un an.

Adrian Secheres - 2014Tot o medalie de bronz a obţinut şi teiuşanul Adrian Sechereş, care reprezintă CSS 1 Timişoara şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. Acesta s-a clasat pe locul 3 al categorie juniori sub 18 ani cu un total de 6,5 puncte.

Aproape de medalie a fost şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), în vârstă de 15 ani, acesta clasându-se pe locul 4 la Marius Ceteras si Mihnea Costachicategoria juniori sub 20 de ani cu 4 puncte din 7 partide.

Cea mai importantă competiţie naţională juvenilă se va încheia joi cu proba de blitz.

M.C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea