George Ileană campion național de șah rapid. Bronz pentru Radu Țâmpea și Adrian Serecheș

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Campionatele Naţionale de juniori la şah au continuat marţi şi miercuri cu proba de şah rapid, cu siguranţă proba favorită a şahiştilor din judeţul Alba şi la care de-a lungul timpului aceştia au obţinut numeroase medalii naţionale şi internaţionale.

George Ileana (stanga) vs Iustin Ciorgovean (dreapta) la Memorialul Mircea Radulescu - Cluj Napoca martie 2015Aflat în mare formă, George Ileană (CSU Alba Iulia) şi-a luat revanşa în faţa ieşeanului George Stoleriu, care îl depăşise în proba de şah clasic, obţinând primul său titlu de campion naţional de juniori cu un rezultat aproape perfect: 7 victorii şi 2 remize în cele 9 runde disputate. Un rezultat excelent care confirmă progresul mare făcut de juniorul albaiulian în ultima perioadă. La aceeaşi categorie de vârtă, juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din cei 50 de participanţi cu 5 puncte.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ambiţionat de rezultatul maiRadu Tampea - 2014 puţin reuşit din proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a debutat în forţă în proba de şah rapid a categoriei juniori sub 10 ani obţinând 5 victorii în primele 5 partide. Din păcate în a doua zi de concurs mezinul delegaţiei albaiuliene nu a reuşit decât 4 remize în cele 4 partide jucate astfel că a fost depăsit pe final de Luca Metehau (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Robert-Ionuţ Creangă (CSU Bucureşti), trebuind să se mulţumească cu medalia de bronz, o performanţă foarte bună dacă ţinem cont că majoritatea contracandidaţilor săi la medalii au fost mai în vârstă cu un an.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Adrian Secheres - 2014Tot o medalie de bronz a obţinut şi teiuşanul Adrian Sechereş, care reprezintă CSS 1 Timişoara şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. Acesta s-a clasat pe locul 3 al categorie juniori sub 18 ani cu un total de 6,5 puncte.

Aproape de medalie a fost şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), în vârstă de 15 ani, acesta clasându-se pe locul 4 la Marius Ceteras si Mihnea Costachicategoria juniori sub 20 de ani cu 4 puncte din 7 partide.

Cea mai importantă competiţie naţională juvenilă se va încheia joi cu proba de blitz.

M.C.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei