Rămâi conectat

Sport

Generație “tricoloră” de aur: Iarina Axinte și Ștefania Cheluță (Volei Alba Blaj), calificare la Europenele Under 19

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanță remarcabilă obținută de echipa feminină de volei Under 19 a României! Cu coordonatoarea Iarina Axinte și “universalul” Ștefania Cheluță (componente ale Volei Alba Blaj) printre titulare, “tricolorele” conduse de antrenorul principal Mihai Macarie (a activat în “Mica Romă” în primul an petrecut în Divizia A1), ajutat de secundul Adrian Popescu, s-au calificat la Campionatul European ce va avea loc în Macedonia de Nord, la Skopje, în perioada 27 august – 4 septembrie.

România a câștigat ambele jocuri susținute în grupa de calificare de la Mioveni, 3-1 cu Slovacia (20-25, 26-24, 25-18, 25-18) și 3-0 (25-19, 25-11, 25-17) cu Danemarca. În primul joc, cel decisiv practic, Cheluță a strâns 12 puncte, iar Axinte – două, iar în a doua confruntare Cheluță – cu 19 puncte a fost cea mai bună realizatoare, iar Axinte a adunat 6 puncte. Cele două talantate jucătoare au revenit la echipa de club în vederea marelui derby de mâine, Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște, de la ora 16.00, în Sala “Timotei Cipariu”, ce poate decide soarta titlului (campionatul a fost întrerupt o lună pentru acțiunile internaționale).

Astfel, generația acestor fete – născute în 2004 și mai mici – a bifat a treia calificare la Campionatele Europene din tot atâtea posibile (Europeanul Under 16 în 2019, Europeanul Under 17 din 2020 și acum Europenele Under 19), o premieră în ultimele decenii (anul trecut, în Mexic, la Mondialele Under 18 tricolorele au terminat pe locul 6). Pentru România urmează o vară fierbinte, cu 3 competiții importante în două luni: FOTE, Balcaniada și Campionatul European, miza acesteia din urmă fiind accederea la Campionatul Mondial Under 20 de anul viitor.

În acest context, consemnăm debutul lui Tudor Balu, voleibalistul blăjean legitimat la Zalău de anul trecut, la naționala Under 20 a României. Coordonatorul din “Mica Romă” a evoluat în turneul preliminar din Letonia, unde România a învins Letonia (scor 3-2) și a pierdut 0-3 cu Slovenia și Cehia, fiind eliminată din competiție.

Sursa foto: Federatia Romana de Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea