Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Garda Romană cucereşte Alba Mall: În fiecare vineri, soldaţii şi gladiatorii te vor însoţi la cumpărături

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ţi-ai imaginat vreodată că vei fi însoţit la shopping de soldaţi şi gladiatori romani? Nu cred. Ei bine, de vineri începând, numai în Complexul Comercial Alba Mall, se va întâmpla asta.

În fiecare vineri, începând cu ora 18:00, la Alba Mall veţi fi escortaţi la cumpărături de gladiatorii romani şi soldaţii Legiunii a XIII-a Gemina.

Una dintre cele mai importante atracţii turistice cu care se poate mândri Alba Iulia, Garda Romană a Legiunii a XIII-a Gemina, va putea fi admirată în fiecare vineri, în centrul comercial Alba Mall. Demersul are menirea de a-i familiariza şi mai mult pe albaiulieni cu cei mai inimoşi apărători ai patrimoniului cultural istoric de care dispune oraşul, dar şi de a le asigura celor care caută relaxarea la sfârşit de săptămână un prilej de divertisment inedit.

La Alba Mall shopping-ul iese din tipare şi intră în …..istorie! Soldaţii romani vor asigura un performance complet cu tot ceea ce reprezintă în prezent cea mai dinamică trupă de re-enactment din România: tehnici de luptă, manevre militare etc. Dincolo de rigorile cazone, cei mici vor primi de la soldaţi adevărate lecţii de istorie vie, asta în timp ce părinţii vor avea ca singura preocupare imortalizarea unor momente cu adevărat speciale.

Garda romana va avea rezidenţa permanentă în Alba Mall, în cadrul unui spatiu în care vor putea fi admirate efectele militare, turiştii putând proba şi mânui diverse arme, de unde nu vor lipsi nici souveniruri care descriu cel mai bine apetitul de promovare al oraşului Marii Uniri.

 Vineri…Vin…Victorioşi…Romanii!

 Aşadar, nu rata! În fiecare VINERI după-masa vei avea ocazia să vezi şi să te pozezi cu Garda Romană de la Apulum, într-o sesiune de cumpărături total altfel şi într-o lecţie de istorie….vie !

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea