Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Gândurile unei tinere din Alba, din INFERNUL spaniol cauzat de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Gândurile unei tinere din Alba, din INFERNUL spaniol cauzat de COVID-19: „Lumea a crezut că e ceva trecător și nu trebuie să luăm în seamă presa, că se exagerează totul”

Anamaria Oprea, tânăra din Alba Iulia, care a fost declarată cel mai bun artist tatuator de sprâncene din lume, prin tehnica microblading, povestește într-o postare pe pagina sa de facebook, prin ce trece în Spania infectată de coronavirus și își sfătuieste urmăritorii să se protejeze și să nu ia virusul în glumă.

„Dragii mei , am hotarat sa scriu câteva rânduri pentru voi intr-o situație nemaintâlnita in care ne aflam cu toții. Nu am crezut vreodată sa ajungem sa trăim un scenariu de film de groaza . Ma aflu in Madrid ( unul dintre cele mai afectate orașe din lume ) unde virusul a lovit din plin . Au un sistem sanitar foarte bine pus la punct , dar din păcate s-au luat măsuri tardiv .

Lumea ( inclusiv eu ) a crezut ca e ceva trecător și nu trebuie sa luam in seama presa ca se exagerează totul. Ei bine , presa nu a exagerat destul ! Am început sa luam măsuri când de la o zi la alta numărul morților era tot mai mare .

Poate aveți impresia ca este o simpla gripa de care se scapă , ca noi tinerii o ducem pe picioare . Ne putem vindeca , dar nu putem fi atât de egoiști ! Copii și tinerii ( sistem imunitar puternic , regenerare celulara rapida) sunt purtători , răspândesc virusul . Vârstnicii cu probleme de sănătate , boli cronice sunt VICTIME SIGURE. In Madrid persoanele peste 65 de ani nu mai au prioritate la aparatele de oxigen .

O prietena care lucrează in spital mi-a trimis un mesaj voce in care plângând îmi spunea ca trebuie sa trieze pacienții , ca nu sunt destule aparate de respirat si ca trebuie sa le dea șansa la viața celor tineri . Nu sunt locuri in spital , nu sunt materiale , nu sunt echipamente de protecție . Sunt prea mulți bolnavi deodată . Sunt depășiți de situație .

Am văzut video cu pacient bolnav in insuficienta respiratorie , luptând pt viața ; oameni pe moarte care nu-și pot lua rămas bun de la cei dragi ; oameni întinși pe jos la urgente așteptând sa fie diagnosticați . Și pe de alta parte văd ignoranta altora care merg la cumpărături de parca se pregătesc de Sărbători .

Se înghesuie unii in alții așteptând minute bune la rând fără măști de protecție , fără mănuși și fără a păstra distanta unii de alții . Văd la TV persoane in vârsta ieșind la plimbare câte 2-3 , ma îngrozesc . Trebuie sa înțelegem ca depinde de noi sa terminam acest coșmar cât mai repede . Cu cât se inchide tot și ne izolam , cu atât mai repede se termina .

As vrea sa adaug câteva sfaturi pe care le consider utile , având in vedere ca deja am 2 săptămâni de carantina :

– ies la cumpărături singura in momentul in care am epuizat rezervele ( nu vorbesc de capricii – nu e momentul , ma refer la alimente de baza ) ; îmi pregătesc pâine in casa zilnic ( mașina de pâine )

– la cumpărături port masca și mănuși , păstrez distanta fata de alte persoane . Am lista de cumpărături astfel in cât sa termin totul cât mai repede posibil . Încerc sa nu folosesc telefonul

– înainte de intrarea in casa las încălțămintea intr un sac menajer , intru și pun hainele la spălat direct , dezinfectez încălțămintea și intru la dus ( spăl inclusiv parul – virusul rezista câteva ore in par și pe haine)

– recomand dezinfectarea clanțelor și solurilor in casa și aerisirea încăperilor

Dacă aveți simptome de răceala dar puteți respira , nu va doare pieptul – Rămâneți in casa ! Nu mergeți la urgente ! Se puate sa luați virusul de acolo ! Izolați -va , stați la caldura , hidratați – va și țineți legătura telefonic cu medicul dumneavoastră de familie .

Sper sa ne vedem cu bine , doresc sănătate tuturor și ramaneti izolați , stați in casa !”, a scris tânăra din Alba pe facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea