Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa dorește integrarea STRATEGIEI pentru TINERET în municipiul Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
În cursul zilei de joi, 11.03.2021, Gabriel Pleșa a avut o întâlnire cu reprezentanții organizației de tineret a USR Alba Iulia, pentru a discuta despre strategia pentru tineret și integrarea ei în cea a Municipiului Alba Iulia.

”Am avut, astăzi, o nouă întâlnire cu reprezentanții organizației de tineret a USR Alba Iulia, pentru a discuta despre strategia pentru tineret și integrarea ei în cea a Municipiului Alba Iulia. Propunerea inițială a venit din partea acestora, deoarece își doresc o direcție clară de dezvoltare a segmentului de tineret în municipiu.

Știu că strategia de tineret este un concept nou în România, fiind implementată doar în rândul orașelor mari, universitare și acest lucru se poate vedea foarte clar. Anul acesta însă, la nivel național, federațiile, organizațiile și actorii importanți din sectorul de tineret s-au coagulat și au creat o rezoluție a tinerilor. Andreea Cordon, reprezentanta tinerilor din USR Alba Iulia, ne-a propus ca și Alba Iulia să dispună de o astfel de strategie, pentru că este un oraș universitar, cu potențial.
Această strategie va fi una cu o perspectivă amplă, pe anii 2021-2040, împărțită pe trei nivele de dezvoltare. În momentul de față se lucrează la partea de creare a profilului tânărului albaiulian și identificarea principalelor nevoi ale acestuia. Roxana Muntean, membră a organizației de tineret a USR Alba Iulia, spune că până în momentul de față au colectat datele cantitative și au creat structura strategiei pentru primul nivel, 2021-2027. Urmează, de asemenea, ca în următoarea perioadă să aibă întâlniri de tip focus-grup cu tinerii albaiulieni.
În corelare cu această strategie, tinerii au venit cu o propunere de buget, specifică pentru sectorul de tineret, urmând ca în perioada următoare să aibă mai multe întâlniri cu ONG-urile și cu actorii relevanți din acest sector.
În urma acestor întâlniri, am constatat că avem niște tineri foarte bine pregătiți, care au experiență de reprezentare a drepturilor elevilor și studenților atât la nivel local, cât și la nivel național, fiind implicați în diverse ONG-uri și structuri de tineret, precum Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România sau Consiliul Tineretului din România.
Am încredere în noua generație, în dorința lor de implicare și le promit că îi vom susține în toate demersurile lor.” – a spus acesta pe pagina sa  personală de facebook.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea