Rămâi conectat

Curier Județean

Gabriel Pleșa: Banii destinați evenimentelor publice trebuie folosiți pentru a atenua efectele crizei

Publicat

în

În fiecare an, Alba Iulia cheltuie aproape 1 milion de euro pentru diverse evenimente și manifestații publice. Banii aceștia trebuie, în contextul actual, redirecționați către acțiuni menite a atenua efectele crizei în care ne aflăm. Și sper că actuala administrație va lua această decizie în prima ședință de Consiliu Local, în care se poate adopta o rectificare bugetară.

Am încredere că, împreună, respectând indicațiile medicilor și specialiștilor, dând dovadă de simți civic, de responsabilitate și disciplină, putem trece cu bine peste criza Coronavirus.

Va urma, însă, o perioadă foarte dificilă, în care vom resimții cu toții efectele acestei crize medicale.

Electrica Furnizare Discount

E greu de estimat care vor fi efectele economice ale acestei crize, însă este clar pentru orice om rațional că va urma o perioadă dificilă. Unele greutăți se resimt deja în mediul economic și, cu siguranță, se vor accentua în perioada următoare.

Cred că, mai departe de măsurile și acțiunile imediate pe care o administrație trebuie să le ia în această situație de criză, ea trebuie să fie pregătită să sprijine cu tot ce poate economia locală. De la cel mai mic agent economic și până la cea mai mare corporație care desfășoară o activitate în Alba Iulia, toți trebuie să știe că au în administrația locală un partener. De la taraba cu covrigi și până la cea mai mare fabrică, toți agenții economici trebuie să beneficieze de sprijin din partea autorităților.

Fie că vorbim de scutiri de taxe și impozite, de reduceri sau chiar anulări ale chiriilor plătite de agenții economici care își desfășoară activitatea pe domeniul public, de asistență juridică pentru a accesa programele ce vor fi puse în aplicare la nivel național, administrația publică are datoria de a sprijini mediul economic. Și sunt convins că, măcar o mică parte din acest sprijin pe care, repet, autoritatea publică are datoria de a-l da mediului economic, poate fi acoperită din bugetul destinat evenimentelor publice.

Aștept de la Primăria Alba Iulia un set de măsuri clare pentru mediul economic și sunt pregătit, împreună cu colegii din USR și PLUS, să-i sprijinim cu idei și proiecte în acest sens. Cred că tărie că trebuie să ne pregătim temeinic pentru perioada ce va urma crizei medicale, acționând încă de pe acum în sprijinul economiei locale.

Cred că vom putea, și după criză, să trăim o vreme fără artificii, fără concerte plătite de Primărie, fără festivaluri și evenimente plătite din bani publici.

Până atunci vă rog, pe cât posibil, să rămâneți în case. Până scăpăm de această năpastă numită Coronavirus, împreună înseamnă să stăm cât mai departe, fizic, unii de ceilalți. Să fiți sănătoși!

Gabriel Pleșa, candidatul alianței USR-PLUS pentru Primăria Alba Iulia

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări participanților la trafic, în condițiile atenționărilor meteo care vizează, în perioada imediat următoare, inclusiv zone din județul Alba:

 • asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, aveți suficient combustibil, iar autovehiculul este echipat corespunzător, pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
 • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru este absolut necesar, informați-vă, înainte de a porni la drum, dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
 • Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare sau cu vizibilitate scăzută;
 • Măriți distanța între mașini;
 • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ceței, a ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
 • Asigurați-vă temeinic înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
 • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
 • Nu frânați brusc;
 • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici când sunteți obosiți;
 • NU UITAȚI: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;
 • Pietonilor le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate;
 • Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. Vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare