Rămâi conectat

Politică Administrație

Furia – pâinea cea de toate zilele

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Mult timp m-am crezut un optimist. Am aşteptat şi mai aştept încă, adică mai sper ca în faţa suferinţelor, a necazurilor şi a greutăţilor de tot felul să mi se răspundă cu un zâmbet, cu un semn încurajator. Aşteptările mele neîmplinite mă fac trist, îmi diminuează atât forţa fizică, cât şi forţa psihică, se transformă în durere, mă deprimă, iar uneori mai grav, îmi produc o stare de furie. Dar nu sunt un „viteaz prin exces de frică” (Shakespeare), ci mai degrabă un lucid copleşit de exasperare, revoltă şi furie, un om care parcă şi-a pierdut răbdarea şi îngăduinţa în faţa atâtor anomalii şi nedreptăţi.
În prezent tot mai mulţi analişti apreciază că România aduce a ţară ocupată, o ţară locuită de oameni care se împart în două tabere: hoţii şi proştii, în timp ce în Israel, după cele spuse de scriitorul Amos Oz, locuitorii se împart în şoimi şi porumbei. Două perspective foarte diferite. La noi nu se poate să nu te înfurie matrapazlâcurile liderilor revoluţionarilor produse la nivel înalt: după ce, de pildă, deputatul PSD Emil Cutean a devenit puşcăriaş pentru delapidarea fondurilor destinate revoluţionarilor, în prezent, cel mai mare lider al acestora, George Costin, secretar de stat al revoluţionarilor, membru PDL, este anchetat în stare de arest pentru organizarea în stil mafiot, banditesc, a activităţii de înfruptare nesătulă din bugetul ţării. De astfel de abuzuri, şmecherii şi escrocherii nu este străin nici Dorin Lazăr Maior, deputat PSD, care şi-a făcut secretara revoluţionară, deşi aceasta avea doar 10 ani în decembrie 1989.
Vis ŕ vis de această situaţie, absolut anormală, întrebarea firească apărută este: De ce a fost tolerat atât de mult timp revoluţionarul mafiot George Costin într-un post atât de înalt în Guvern de către blajinul şi binecrescutul Emil Boc? Ar fi continuat să fie şi azi secretar de stat, dacă nu ar fi devenit premier domnul Mihai Răzvan Ungureanu?
O stare de iritare şi nemulţumire îmi produc şi diverse aspecte negative ale vieţii cotidiene, atitudinile agresive şi violente de pe stradă, din localuri, precum şi de pe stadioane. Un aspect absolut negativ şi îngrijorător îl reprezintă incidentul de la meciul Petrolul – Steaua. Cazul este arhicunoscut: un individ drogat a pătruns pe stadion şi a agresat un jucător stelist. Fapt absolut reprobabil, individul fiind ulterior judecat şi condamnat. Reacţia jucătorilor stelişti a fost pe măsură, adică tot una violentă. Mai precis, una extrem de violentă, individul fiind masacrat cu pumnii şi cu picioarele, nelipsind mult pentru a fi linşat; noroc cu intervenţia arbitrului. Aproape toţi comentatorii de la posturile de televiziune, în pupincurismul lor faţă de patronul Stelei, au elogiat agresiunea barbară a steliştilor. Mai mult decât atât, corului lăudacilor şi aplaudacilor li s-au alăturat foşti fotbalişti stelişti: Dorin Goian, Marius Lăcătuş, Gheorghe Hagi etc. Pentru mine este incredibil cum „regele fotbalului românesc” a putut să aprobe o astfel de atitudine. M-am întristat şi m-a durut şi, fără să vreau, mi-am adus aminte că finul lui, cu impertinenţa ce-l caracterizează, l-a făcut retardat!
Gândurile mele, însoţite de iritare şi revoltă, se îndreaptă şi spre clasa întâi, clasa zero, cum o persiflează unii pe nedrept. Sunt şi eu adeptul educaţiei timpurii şi, mult timp, cu convingere şi consecvenţă, am pledat în anii 70, pentru generalizarea şcolarizării începând cu vârsta de şase ani. Argumentam, între altele, şi cu ideea că în unele ţări (Marea Britanie şi Grecia), experimental, şcoala începea chiar la cinci ani. Mă străduiam însă să induc în conştiinţa părinţilor, a educatoarelor şi a învăţătoarelor ideea învăţării prin joc ca activitate de bază. Am văzut curriculum-ul clasei respective lansat spre dezbatere. Nu-mi propun şi nici nu cred că este cazul să-l analizez aici. Aş prefera să o fac în altă parte, fie şi într-un cadru instituţional organizat. Doresc însă să atrag atenţia asupra diferenţei enorme, pe care mulţi nici nu o bănuiesc, care există între un copil preşcolar care merge la grădiniţă-cămin să înveţe jucându-se, să mănânce, să doarmă şi din nou să se joace, pe de-o parte, şi un copil şcolar, pe de altă parte, cu un ghiozdan plin de cărţi, de caiete şi auxiliare, gustare, sticlă cu apă, echipament de sport ş.a….un ghiozdan în greutate de 4-5 kg, „menit” să-i deformeze coloana vertebrală! Nu vreau să dramatizez, dar este ceva îngrozitor! Fie-vă milă domnilor guvernanţi!
Prof. Nicolae OTA
membru al comitetului municipal P.N.Ţ.C.D. Alba Iulia
P.S. Aştept şi reacţia, respectiv opinia, medicilor şcolari. De ce se acceptă ca un copilaş în greutate de 20-25 kg să ducă în spate zilnic 4-5 kg, adică a cincea parte a corpului său? Oare de ce această pedeapsă?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Strângem semnături pentru a elimina pensiile nesimțite. Trebuie să punem presiune pe PNL și PSD să desființeze pensiile speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Strângem semnături pentru a elimina pensiile nesimțite. Trebuie să punem presiune pe PNL și PSD să desființeze pensiile speciale

Uniunea Salvați România lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe PNL și PSD să elimine pensiile speciale, pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/. Cu această ocazie, vom merge din ușă în ușă și vom fi din nou în stradă, în toată țara, pentru a discuta cu oamenii și pentru a strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale.

Ne întoarcem în stradă pentru a discuta cu cetățenii, pentru a-i asculta și a afla opinia lor, pentru a aduce aceste opinii în Parlament. Suntem și vom rămâne vocea cetățenilor cinstiți din această țară care sunt obosiți de minciuni și furturi la vedere comise de PNL și PSD. Reforma pensiilor speciale este necesară nu numai pentru a nu pierde finanțarea din PNRR, ci și pentru binele tuturor. Nu putem accepta faptul că unii primesc de 10 ori mai mult decât cei 5 milioane de pensionari care au o pensie medie de 1.800 de lei. Acest lucru nu este corect, iar România trebuie să devină țara în care toți pensionarii sunt egali în fața legii și primesc pensii decente și echitabile, în raport cu contribuțiile plătite.

Elit - Gustul Desăvârșit

Campania a fost lansată în contextul în care, Coaliția PNL-PSD-UDMR a votat în Senat un proiect de lege care nu elimină nicio pensie specială și pune în pericol banii din PNRR pentru această reformă.

România are nevoie de școli moderne care să-i pregătească pe copiii noștri pentru viitor, nu de pensii speciale. Avem nevoie de spitale la standarde europene, nu de pensii speciale de 18.000 de lei/lună, cât câștigă prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Avem nevoie de autostrăzi, nu de bani mai mulți pentru privilegiați. PNL și PSD vor însă să renunțe la banii din PNRR de dragul specialilor de partid.

PNL și PSD, cu susținerea tacită a AUR, nu vor desființarea pensiilor speciale. Ei vor să avem o țară a specialilor în care există o clasă de privilegiați și noi, ceilalți, cu pensii obișnuite. Ne vom lupta până la capăt pentru echitate, pentru un sistem normal de pensii în care fiecare să primească pe cât a muncit și a contribuit. Pentru asta avem însă nevoie de fiecare român care mai crede într-o țară fără speciali, în care toți cetățenii ei sunt egali în fața legii. Semenea pentru eliminarea pensiilor speciale pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat

Creșterea pragului valoric pentru abuzul în serviciu până la 250.000 de lei a stârnit numeroase reacții. „Noua OUG 13” va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Horațiu Florea și-a expus părerea referitor la proiectul de lege, care ”încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Introducerea pragului de 250.000 lei pentru încadrarea unui abuz în serviciu la categoria infracțiuni arată foarte clar că democrația românească mai are multe de învățat.

Ceea ce a trecut azi de Senat drept proiect încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate, cea care stă la baza oricărui sistem statal sănătos. Orice altă explicație este de prisos…”, a scris Horațiu Florea pe pagina de Facebook.

Reamintim că senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege care modifică Codul Penal și introduce un prag de 250.000 lei, adică aproximativ 50.000 de euro, pentru abuzul în serviciu.

Mai precis, este vorba despre modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Propunerea aparține parlamentarilor PSD, PNL și UDMR.

Proiectul de lege a fost aprobat de Senat cu 79 de voturi ”pentru”, 25 ”împotrivă” și 11 abțineri.

Potrivit amendamentului admis în Comisia juridică, ”fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Proiectul urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților
Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților.

În 2017, ordonanța de urgență (OUG 13) adoptată de Guvernul Grindeanu, care a scos în stradă sute de mii de oamenii, introducea un prag de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Atunci, Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, era acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat era de circa 107.000 lei, potrivit Antena3.

Totodată, parlamentarii USR sunt de părere că această modificare de lege este ”același prag la abuzul în serviciu gândit de Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, același prag care a scos în stradă sute de mii de români”, ei făcând referire la protestele față de OUG13.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul

Mârșăvia PNL – PSD nu mai are nicio limită. Tot ce a început Dragnea, reușesc acești politicieni ai PNL și PSD să ducă la bun sfârșit!

Astăzi, în Senatul României, s-a votat un proiect de lege care dezincriminează abuzul în serviciu până la un prag al prejudiciului de 250.000 lei. Practic, până la suma respectivă va fi ,,liber la furat”. Precedenta încercare a clasei politice tradiționale se întâmpla în anul 2017, prin celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu. Acea încercare a scos în stradă sute de mii de oameni care au apărat principiile democratice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mai au nicio limită a bunului simț! Până și Dragnea cred că e uimit și invidios pe actualii călăi ai democrației din România.

Printre votanții de astăzi ai acestui proiect se numără și senatorii de Alba Călin Matieș (PSD) și Sorin Bumb (PNL). Proiectul va veni în Camera Deputaților, unde vom face tot ce e posibil pentru a elimina acest ,,prag al hoției”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare