Rămâi conectat

Ştirea zilei

Funcționar de la Administrația Finanțelor Publice Alba, condamnat definitiv pentru luare de mită – Dorinel Bumb a primit 3 ani cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data 02.11.2017, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat apelul formulat în cauză şi a menţinut sentința Tribunalului Alba prin care a hotărât condamnarea inculpatului BUMB DORINEL la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, s-a reținut că inculpatul Bumb Dorinel, referent în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a efectuat o inspecție fiscală, în cursul lunii iulie 2015, la un cabinet individual de avocatură de pe raza municipiului Sebeș. Ca urmare a acestei situații, la data de 29.09.2016, inculpatul a contactat reprezentantul respectivului cabinet și i-a pretins suma de 2000-3000 lei, invocând modul în care a efectuat respectiva inspecție fiscală, precum și faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, nu îl va sancționa pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

Reprezentantul cabinetului de avocatură a depus denunț la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

La data de 03.10.2016, ofițeri ai S.J.A. Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant a lui Bumb Dorinel, în timp ce primea suma de 3.000 lei de la persoana denunțătoare. Față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea