Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Un new-yorkez clujean la Alba Iulia – Lucian Ban și Mat Maneri la Alba Jazz 2014 cu Transylvanian Concert

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Ban si Mat Maneri au susținut, sâmbătă seară în Cetatea din Alba Iulia, un recital de improvizație pe temele albumului Transylvanian Concert, înregistrat in inima Translivaniei la Opera din Târgu Mureș, pentru legendara casă de discuri ECM Records.

Alba Jazz_Lucian Ban si Mat Maneri (17)„Transylvanian Concert” este numele unui album care îi are ca protagoniști pe doi dintre cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului. Unul e Lucian Ban, pianistul american de origine română, despre care s-a scris că ar cânta la pian cu o fluență care amintește de Vladimir Horowitz și McCoy Tyner. Celălalt protagonist e Mat Maneri, nominalizat în 2006 la Premiile Grammy, un fin improvizator pe violă, instrument de altfel exotic în jazz.

„Atunci când ai muzicienii potriviți, un asemenea concert oferă publicului șansa de a participa la un moment unic, irepetabil, o veritabilă definiție a jazz-ului. Jazz-ul de cea mai bună calitate este compoziție în timp real” spune Lucian Ban, nominalizat de două ori la prestigiosul premiu Best European Jazz Musician.

Potrivit jazz.ro, Mat Maneri si Lucian Ban si-au inceput colaborarea odata cu Enesco Re-Imagined: celebrul proiect ce a reinterpretat muzica lui George Enescu dintr-o perspectiva a jazz-ului contemporan. Albumul cu acelasi titlu (Sunnyside Records 2010) a castigat nenumarate distinctii si elogiul presei internationale, grupul sustinand concerte in toate festivalurile si salile majore de ambele parti ale Atlanticului.

Albumul Transylvanian Concert contine o serie de compozitii originale ale celor doi muzicieni si un spiritual afro-american „Nobody Knows the troubles I’ve seen”, toate interpretate live in acustica extraordinara a Operei din Targu Mures. Editarea concertului de catre prestigioasa casa de discuri ECM va pune Romania pe harta jazz-ului mondial.

[nggallery id=1739]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își păstrează titlul de campioană la Olimpiada sportului militar liceal, etapa a II-a, titlu obținut și anul trecut. Cu patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea