Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Tudor din Alba Iulia și-a împlinit visul! Se numește Del’Mundo-Zet Crew. O poveste despre succes

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sunt opt la număr, sunt tineri din Alba Iulia iar pasiunea lor comună este dansul. Nu orice fel de dans, ci o formă artistică de sport extrem – breakdance. Trupa lor se numește Del’Mundo-Zet Crew.

De ani de zile exersează elemente complicate de break dance, în stradă. Sală de repetiții și scenă deopotrivă le este o bucată de linoleum, pe care o desfășoară în câteva secunde și o strâng și mai repede când vin polițiștii să îi ia la întrebări.

Trupa Del'Mundo-Zet Crew din Alba Iulia la Alba Jazz (5)Toți sunt de acord că acest sport, această artă, a devenit pentru fiecare în parte un stil de viață în sine. Când vorbesc despre ceea ce fac ei și mai ales atunci când o fac prin dans, înțelegi că este vorba, nu doar despre o alternativă la uitatul excesiv la televizor și la statul pe net, ci de aderarea la niște valori. Cum ar fi că muncind poți să îți atingi obiectivele, că muncind vei câștiga respect pentru propria persoană și pentru ceilalți, că practicând o activitate în echipă descoperi cine ești, că mișcarea înseamnă sănătate sau că succesul nu vine de la sine.

După ce anul trecut au fost observați de organizatorii festivalului Alba Jazz, când în timpul concertului susținut de Omar Sosa au început să danseze spontan în Piața Cetății din Alba Iulia, membrii trupei Del’Mundo-Zet Crew au fost invitați să susțină câteva reprezentații în cadrul festivalului ce s-a desfășurat în acest weekend.

Tudor Popa și colegii săi de la Del’Mundo-Zet Crew și-a început activitatea „în stradă”, exersând zi de zi (în ciuda amenzilor primite…) și reușind să atragă recunoaștere la multe concursuri importante.

Tudor Popa, unul dintre liderii Del’Mundo-Zet Crew, a participat și la una dintre conferințele de presă organizate la Art Caffe în diminețile de festival, unde a povestit cum i-a schimbat  dansul viața.

Tot ce contează este că trebuie să ai un vis pe care să îl urmezi, mai ales cât ești tânăr. Eu am avut foarte multe influențe încă de când eram mic. La începutul anilor 2000 a început Mileniul 3”, cum spuneau atunci dansatorii de breakdance: Animal X, Simplu, ș.a. Am fost foarte influențat de acest dans și la Teatrul de Păpuși Prichindel, unde mama mea este actriță, Popa Elena Teodora. Probabil o cunoașteți.

În 1998 am văzut pentru prima dată breakdance. Era o trupă a Casei de Cultură a Studenților și am fost impresionat când i-am văzut ce fac.

M-am apucat și eu în 2005-2006. Și a ajuns să fie un mod de viață.

În încercarea de a impresiona o fată, aveam 12-13 ani, am început să mă uit pe youtube și să repet ce făceau dansatorii de breakdance. Apoi, m-am îndrăgostit de acest dans și am dansat în fiecare zi, am avut ambiție, am trecut printr-o grămadă de trupe, o grămadă de oameni s-au lăsat, o grămadă de oameni au plecat, iar eu am continuat să dansez pe străzi, pe unde am putut.

Imi amintesc ca și când ar fi ieri, acele zile când mă plimbam pe străzile din Alba Iulia și căutam dansatori. Știam că sunt undeva acolo. Și după ce ne-am găsit, m-au ajutat să continui și am ajuns să am propria mea trupa de dans, să circulăm prin țară și să ne facem văzuți. 

Vrem să ridicăm Alba Iulia la acel nivel care trebuie ridicat. Pentru oameni facem asta și pentru orașul nostru!”, a povestit Tudor

[nggallery id=1753]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea