FOTO,VIDEO| Știrea ta: „Tradiționalul” blocaj de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș, la ceas de seară. Lucrările sunt preconizate a se încheia luna aceasta, pe data de 21

De când s-au reluat lucrările la rosturile de dilatație ale podului peste râul Mureș de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș, de pe DN1, participanții la trafic, care nu au luat în calcul rutele alternative, sunt obligați să aștepte culoarea verde a semafoarelor provizorii montate la capete podului. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contractul firmei SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL.

Restricțiile în trafic sunt instituite începând cu ora 20:00 a fiecărei seri, urmând a se încheia la 06:00, în următoarea zi. Autorizația pentru șantier este dată până în 21 septembrie, muncitorii fiind prezenți pe pod atât în timpul săptămânii cât și în zilele de weekend.

Pentru a se păstra o ordine și o fluență în trafic, pe timpul nopții, s-a instalat un sistem de semaforizare, care permite trecerea alternativă a autovehiculelor pe banda care rămâne deschisă. Toate aceste lucrări sunt efectuate cu autorizație de la IPJ Alba.

Pentru evitarea aglomerației se recomandă participanților la trafic folosirea rutelor alternative: Alba Iulia-Pâclișa-Vurpăr sau Alba Iulia-Drâmbar-Oarda.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract în valoare de 522.800 de lei fără TVA cu singura firmă care s-a arătat interesată să execute lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul pe DN1 peste râul Mureș, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.

Prin contractul încheiat, firma executantă – SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL trebuie să ofere 10 ani garanție pentru lucrare și se obligă să intervină de câte ori este solicitată pentru eventuale remedieri. Asta în condițiile în care numărul mașinilor care traversează zilnic județul Alba pe DN1 ajunge și la 50.000, între care o pondere foarte mare o au camioanele și mașinile grele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Roco 7 septembrie 2019 at 10:14

De ani buni se simte nevoia unui pod nou mai mare, dar nu are habar cine trebuie!

Bun simt 7 septembrie 2019 at 17:10

Cu traficul deviat pe ruta Ciugud-Drambar au aparut
gunoaiele pe marginea drumului.Peturi,doze de aluminiu,ambalaje de tot felul.Tig..i

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...