Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Prefectul Gheorghe Feneșer a fost învestit în funcție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La Prefectura Alba s-a desfășurat astăzi, într-o sală arhiplină, ceremonia oficială de învestire a noului prefect, Gheorghe Feneșer, numit în respectiva funcție în urmă cu trei zile, de către premierul României, Victor Ponta.

Se pare că, de această dată numirea a fost și pe placul democrat-liberalilor din județ care i-au avut drept reprezentanți la eveniment pe doi dintre liderii marcanți ai organizației, Ion Dumitrel și Alexandru Pereș. Au mai participat reprezentanți ai direcțiilor deconcentrate și altor instituții publice din Alba și reprezentanți ai liberalilor și conservatorilor din județ.

Ceremonia de învestire a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, care a citit actul oficial, emis de Guvernul României.

După depunerea jurământului noul prefect de Alba a declarat că va respecta cu sfințenie Constituția și va veghea la respectarea legalității, imparțialității și obiectivității, că dorește o colaborare foarte bună cu toate instituțiile și cu toți parlamentarii județului, indiferent de coloratura politică. Acesta a subliniat că anul 2013 va fi unul deosebit de greu, atât din punct de vedere economic (anunțându-se un buget sărac pentru instituții), cât și administrativ, având în vedere pregătirile ce vor demara pentru noua împărțire teritorială a țării.  Legat de aceasta, a promis că, în calitate de prefect, va depune toate eforturile pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune arătându-și convingerea că, pentru acest deziderat este posibilă o coagulare a tuturor forțelor politice, și arătând că un prim pas pentru atingerea acestui țel și pentru ”intrarea în normalitate” este tocmai prezența la eveniment a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel pe care l-a asigurat că-i va fi un partener real, cu care va putea dialoga pentru rezolvarea problemelor județului.

La rândul său, Ion Dumitrel l-a felicitat pe noul prefect pentru numirea în funcție și a spus că este convins că între cele două instituții va exista o colaborare foarte bună atât pentru continuarea proiectelor pentru județul Alba. În ceea ce privește demersurile ce vor fi făcute pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune președintele CJ a declarat: ”Eu chiar cred, cu sinceritate în proiectul comun la care a făcut referire și anume ca Alba Iulia să rămână în inimile politicienilor la fel cum a rămas de mii de ani în inimile celor care au locuit pe aceste meleaguri iar după 1918, în inimile românilor de pretutindeni. Sunt convins că ceea ce a început instituția noastră în această direcție vom continua alături de noul meu coleg de responsabilitate la nivel de județ, domnul prefect”.

Pentru a dovedi că este convins de sinceritatea discursului președintelui CJ Alba, prefectul Feneșer a dorit să completeze: ”Pentru cei care se îndoiesc de anumite lucruri afirmate astăzi aici, eu vă spun sincer că nu am niciun dubiu: domnul Dumitrel este oltean, nu este grec, și nu aduce deloc a Cal Troian!”.

În cadrul evenimentului a mai luat cuvântul fostul prefect Flaviu Cozuc, care a predat astăzi mandatul pe care l-a deținut în ultimele 2 luni. Acesta a mulțumit colegilor și colaboratorilor și a declarat că în opinia sa misiunea pe care a avut-o s-a încheiat cu succes. ”Pentru mine este foarte important că am încheiat acest mandat așa cum l-am început: cu fruntea sus”, a spus Cozuc.

Secretarul de stat Cătălin Chiper i-a mulțumit fostului prefect pentru colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu ministerul și la felicitat pe Gheorghe Feneșer cu ocazia preluării funcției, recomandându-i să pună interesul cetățeanului mai presus de orice. Oficialul din minister a apreciat faptul că noul prefect a reușit să aducă ”la aceeași masă” toate forțele politice și toate instituțiile de la nivelul județului. ”Acesta este un lucru bun, un lucru care ne dă încredere în viitor și din punctul meu de vedere și cel al Ministerului Afacerilor Interne, așteptăm numai vești bune de la Alba!”, a spus Chiper.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea