Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO,VIDEO: PERCHEZIȚII la Blaj la persoane bănuite de înșelăciune. Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, depistate de polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au depistat 3 autoturisme căutate de autorităţile britanice, în valoare de aproximativ 47.000 de lire sterline, care se aflau în posesia unor cetăţeni din municipiul Blaj. Aceştia sunt bănuiţi de înşelăciune,  fals şi tăinuire, fapte săvârşite în legătură cu înmatricularea autovehiculelor, în România.  

La data de 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului de investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tăinuire.

https://youtu.be/qB9M8qXZAxk

Se pare că, în anul 2017, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, 3 autoturisme, în valoare totală de 47.000 de lire sterline, ar fi plătit o parte din rate după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente şi declaraţii false le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cele 3 autoturisme, căutate de autorităţile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.

Faţă de cei de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar faţă de alte două persoane, rude cu bărbaţii, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

Pentru depistarea autoturismelor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională –  Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La efectuarea percheziţiilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea