Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO| Noaptea Muzeelor 2016, la Alba Iulia: Călătorie în timp alături de personaje istorice, războinici daci și romani, gladiatori și nimfe, la Muzeul Național al Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alba Iulia s-a alăturat, pentru al șaptelea an consecutiv, evenimentului organizat la scară europeană – ”Noaptea Muzeelor” în care peste 3.000 de instituții de cultură își deschid, gratuit, porțile pentru viztatori.

Noaptea Muzeelor la Alba Iulia34Vizitatorii au trecut pragul Muzeului Unirii atrași de conceptul special pe care muzeul albaiulian l-a dat evenimentului – ”Noaptea în care istoria prinde viață” -, pentru a pune în valoare atât patrimoniul expozițional de care dispune, dar și impresionanta istorie a județului și a municipiului.

Astfel, vizitatorii au avut din nou ocazia să călătorească în timp, alături de 30 de personaje istorice întruchipate de angajaţii muzeului şi de voluntari – Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican – care au prezentat colecţiile şi şi-au spus propria poveste. De asemenea, anul acesta la eveniment sunt prezente toate cele patru trupe de reenactment patronate de muzeul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

Deschiderea oficială a avut loc la ora 19.00, cu o reprezentație a Gărzii Apulum și o paradă a personajelor istorice, urmate de un moment muzical, cu arii celebre interpretate de sopranele Alexia Trif, Lidia Cîrstea, Denisa Băla și tenorul Ioan Chiciudean, acompaniați la pian de Valentina Popovciuc.

Organizatorii au mai pregătit ateliere de pictat icoane și de cusături tradiționale, ateliere antice, dansuri romane și lupte de gladiatori.

La Alba Iulia manifestarea a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut nu mai puțin de 8.000 persoane au trecut pragul muzeului.

[nggallery id=2131]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în Aiud, la un atelier de tâmplărie. Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea