FOTO/VIDEO| Noaptea Muzeelor 2016, la Alba Iulia: Călătorie în timp alături de personaje istorice, războinici daci și romani, gladiatori și nimfe, la Muzeul Național al Unirii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alba Iulia s-a alăturat, pentru al șaptelea an consecutiv, evenimentului organizat la scară europeană – ”Noaptea Muzeelor” în care peste 3.000 de instituții de cultură își deschid, gratuit, porțile pentru viztatori.

Noaptea Muzeelor la Alba Iulia34Vizitatorii au trecut pragul Muzeului Unirii atrași de conceptul special pe care muzeul albaiulian l-a dat evenimentului – ”Noaptea în care istoria prinde viață” -, pentru a pune în valoare atât patrimoniul expozițional de care dispune, dar și impresionanta istorie a județului și a municipiului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, vizitatorii au avut din nou ocazia să călătorească în timp, alături de 30 de personaje istorice întruchipate de angajaţii muzeului şi de voluntari – Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican – care au prezentat colecţiile şi şi-au spus propria poveste. De asemenea, anul acesta la eveniment sunt prezente toate cele patru trupe de reenactment patronate de muzeul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Deschiderea oficială a avut loc la ora 19.00, cu o reprezentație a Gărzii Apulum și o paradă a personajelor istorice, urmate de un moment muzical, cu arii celebre interpretate de sopranele Alexia Trif, Lidia Cîrstea, Denisa Băla și tenorul Ioan Chiciudean, acompaniați la pian de Valentina Popovciuc.

Organizatorii au mai pregătit ateliere de pictat icoane și de cusături tradiționale, ateliere antice, dansuri romane și lupte de gladiatori.

La Alba Iulia manifestarea a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut nu mai puțin de 8.000 persoane au trecut pragul muzeului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419