Rămâi conectat

Video

FOTO/VIDEO: Intervenția Salvamont Alba, pentru recuperarea trupului adolescentului căzut de pe stânci la Rimetea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

DCIM100GOPROMai bine de 5 ore a durat ieri recuperarea trupului tânărului de 16 ani care și-a pierdut viața după ce a căzut de pe Piatra Secuiului din apropiere de Rimetea. Operațiunea salvamontiștilor din Alba a fost îngreunată atât de traseul deosebit de dificil cât și de ploaia torențială care s-a abătut la un moment dat asupra zonei.

Adolescentul a venit cu părinții și cu fratele său, din Ungaria, înainte cu o zi. S-au cazat la o pensiune din Rimetea iar ieri dimineață au plecat cu toții într-o drumeție în zona Piatra Secuiului. Mama tânărului împreună cu fratele său au mers pe traseul marcat, iar el și tatăl său s-au abătut puțin. Acest lucru i-a fost fatal băiatului, care într-o clipă de neatenție, a alunecat și a căzut în gol aproximativ 30 de metri, de pe stâncă.

Mama băiatului a fost cea care a sunat la 112, iar în scurt timp în zonă au ajuns mai multe echipaje de la Salvamont Alba și SMURD.

A fost o intervenție extrem de dificilă deoarece stânca a fost udă, a plouat torențial, verticalele au fost abordate deosebit de dificil. Este o zonă extrem de periculoasă chiar dacă cunoști terenul, trebuia abordat cu echipament specific, corespunzător, pe vreme bună și cu ghid. Echipamentul lui, din păcate, nu a fost cel care era necesar pentru abordarea acestui teren”, a explicat Doru Barna de la Salvamont Alba.

Am fost solicitați să intervenim pentru o persoană căzută de la înălțime de 30 de metri, de pe munte, au intervenit și echipajele de la Salvamont, traseul a fost foarte greu, au venit după patru ore. Nu am început resuscitarea pentru că prezenta leziuni incompatibile cu viața și au fost și patru ore de când nu mai respira”, a declarat plt. Horea Paul de la SMURD Aiud.

Masivul muntos Piatra Secuiului reprezintă un punct de atracție pentru alpiniști și  parapantiști. Lcalnicii spun că este o zonă foarte periculoasă, mai ales dacă nu mergi pe drumul marcat. Anual, aici se înregistrază accidente, unele soldate cu pierderi de vieți omenești, în care sunt implicaţi pasionaţii acestor sporturi.

FOTO & VIDEO: SALVAMONT ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea