Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/VIDEO: Graficianul Mihai Grecu şi-a prezentat la Alba Iulia cinci scurt metraje premiate pe plan internaţional

Alexandra Mates

Publicat

în

Aula Magna din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” a găzduit în această seară o prezentare a câtorva scurt metraje experimentale ale tânărului artist plastic Mihai Grecu, originar din Sebeş. Creaţiile sale sunt cunoscute şi apreciate dincolo de hotare, primind numeroase premii la festivaluri de film din străinătate.

Filmele realizate de Mihai Grecu abordează teme dintre cele mai diverse, precum apa, pământul, focul, reuşind să îmbine magistral imagini stranii, evocative sau poetice. Scurt metrajele create de tânărul grafician reuşesc să impresioneze prin complexitatea mesajului şi lasă libertatea privitorului să interpreteze imaginile prin filtrul propriei imaginaţii. Cea mai mare parte a filmelor prezintă scene reale, dar există şi secvenţe create pe calculator.

YouTube video

Mihai Grecu s-a născut la Sebeş, în anul 1981. A urmat cursurile Facultăţii de Arte şi Design din Cluj-Napoca şi mai apoi a studiat la Şcoala Superioară de Arte din Strasbourg. A participat cu filmele sale la numeroase festivaluri de film din Franţa, Olanda, Germania, Finlanda, Brazilia şi Canada, unde a fost extrem de apreciat, dovadă fiind premiile obţinute.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea