FOTO,VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Începuturi ”timide” ale lucrărilor la viitorul nod rutier Sebeș

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Lucrările la viitorul nod rutier Sebeș al autostrăzii Sebeș-Turda au un început timid. Miercuri, 18 aprilie 2018, în zona Lancrăm, unde se va face conexiunea între autostrada Sibiu-Deva și A10, se lucra doar la decopertare.

Citește și: FOTO,VIDEO: Mobilizare în creștere pe autostrada Sebeș-Turda. În apropiere de pârâul Iovului a început excavarea dealului

USR - Alegeri parlamentare 2020

La jumătatea Lancrămului, la una dintre viitoarele supra traversări ale autostrăzii, se săpa doar cu un buldoexcavator, iar în zona primului sens giratoriu de după Lancrăm, se făceau decopertări, cel mai probabil pentru bretelele mici care vor conecta A10 cu drumul național prin cele două sensuri giratorii existente.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cât despre zona giratoriului dinainte de Lancrăm, miercuri nu s-a putut observa nici o activitate. Foreza care se afla aici a „dispărut” și nici un alt utilaj nu se zărea pe șantier.

Citește și:  FOTO, VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Casa situată pe traseul lotului 1 rămâne ”în picioare”. Antreprenorul suplimentează oamenii și utilajele

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Tara lui Papura Voda 18 aprilie 2018 at 20:01

Eh…o fi gata cand se vor termina lucrarile.

Haules Baules 18 aprilie 2018 at 20:09

In 20 20, mai exact!

rocklee 18 aprilie 2018 at 23:16

ma intreb de ce nu au intrat la decopertari …ca AC-ul il au si front de lucru este…

rocklee 18 aprilie 2018 at 23:18

am trecut si eu prin zona dumineca si tot in stadiul acel erau si atunci…pote cateva gramezi de pamant in plus …

trafic 19 aprilie 2018 at 9:16

Ramine problema fluidizarii traficului, devenit infernal la intrarrea in Aba Iulia dinspre Sebes. Totul devine un calvar la intrarea in Partos, unde toate autovehiculele merg doar pe banda din mijloc, pt ca banda 1 este praf, plina de denivelari si gropi. Nu este adevarat ca traficul peste pod incurca, ci traficul din Partos. De cateva ori, un lucrator in uniforma de la serviciul circulatie a mai impulsionat traficul in acea zona, iar rezultatul a fost vizibil. Acum coada autovehiculelor se intinde pina la Albacher si uneori pina in Lancram. Chiar nu baga nimeni de seama ca nu sunt accidente, lucrari, sau altceva si ca totul se naruie doar la intrarea in Alba Iulia ?

Comentariile sunt oprite