Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO,VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Începuturi ”timide” ale lucrărilor la viitorul nod rutier Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările la viitorul nod rutier Sebeș al autostrăzii Sebeș-Turda au un început timid. Miercuri, 18 aprilie 2018, în zona Lancrăm, unde se va face conexiunea între autostrada Sibiu-Deva și A10, se lucra doar la decopertare.

Citește și: FOTO,VIDEO: Mobilizare în creștere pe autostrada Sebeș-Turda. În apropiere de pârâul Iovului a început excavarea dealului

La jumătatea Lancrămului, la una dintre viitoarele supra traversări ale autostrăzii, se săpa doar cu un buldoexcavator, iar în zona primului sens giratoriu de după Lancrăm, se făceau decopertări, cel mai probabil pentru bretelele mici care vor conecta A10 cu drumul național prin cele două sensuri giratorii existente.

YouTube video

Cât despre zona giratoriului dinainte de Lancrăm, miercuri nu s-a putut observa nici o activitate. Foreza care se afla aici a „dispărut” și nici un alt utilaj nu se zărea pe șantier.

Citește și:  FOTO, VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Casa situată pe traseul lotului 1 rămâne ”în picioare”. Antreprenorul suplimentează oamenii și utilajele

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

YouTube video

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

YouTube video

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

[nggallery id=5469]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea