Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO/Roșia Montană: Pentru două ore, cei 33 de mineri au coborât din nou în subteran, cerând locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei 33 de mineri din Roșia Montană, care au stat blocați în subteran săptămâna trecută, cinci zile și patru nopți în condiții dificile, au reluat astăzi, la ora 18.00, protestul în subteran, pentru alte două ore.

Ei au invitat presa să li se alăture pentru a vedea condițiile din galeria minieră. Prin acest gest, minerii doresc ca toată țara să vadă că în subteran, în galeria Cătălina-Monulești, condițiile sunt dure: la un 1 kilometru sub pământ, temperatura este de maximum 6 grade, umiditatea este extrem de ridicată, nu există lumină naturală iar nivelul de oxigen este foarte scăzut.

În aceste condiții au hotărât cei 33 de ortaci să își riște viața săptămâna trecută, în semn de protest, disperați că-și pot pierde locurile de muncă. Din nou, facem un apel la solidaritatea românilor să ni se alăture astăzi în acțiunile noastre și ne exprimăm speranța că mesajul nostru pentru o viață mai bună și pentru locuri de muncă va fi auzit de toată țara”, a spus Cristian Albu, președintele sindicatului ”Viitorul Mineritului” Roșia Montană.

În Roșia Montană s-au adunat duminică după-amiază câteva sute de oameni care protestează pentru locuri de muncă din minerit. Potrivit liderului de sindicat, până seara sunt așteptați să sosească peste 2.000 de oameni din localități cu tradiție minieră – Zlatna, Abrud, Bucium, Baia de Arieș, dar și din zone mai îndepărtate proiectului minier cum ar fi Albac, Vidra, Mogoș, Avram Iancu, Întregalde.

Mii de oameni din întreaga zonă a Munților Apuseni au răspuns apelului de solidaritate lansat de Sindicatul Viitorul Mineritului în lupta pentru locuri de muncă! Oamenii au înțeles că nu este vorba doar despre locuri de muncă la Roșia Montană, ci despre zeci de mii de locuri de muncă în întreaga zonă a munților Apuseni – de la confecții, la alimente, de la piatră și lemn pentru uzină la servicii, de la minerit la turism – zeci de activități economice se vor dezvolta în toată zona Munților Apuseni, odată cu deschiderea minei la Roșia Montană. Disperarea și foamea ne împinge la gesturi extreme. Ne dorim să purtăm un dialog cu protestatarii din Piața Universității pe care îi invităm la să intre în direct cu noi după ce ieșim din subteran, prin intermediul televiziunilor, să îi vadă și să le vorbească minerilor, măcar de la distanță, oamenilor pe care ei vor să îi lase fără locuri de muncă, prin protestele lor la București împotriva proiectului minier. În Apuseni oamenii își doresc locuri de muncă și sunt solidari cu noi”, a mai spus Cristian Albu.

[nggallery id=309]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea