Rămâi conectat

Actualitate

FOTO:Carne de miel, puţină şi scumpă în pieţele din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

miei de Pasti la Alba Iulia 001Mai sunt doar câteva zile până la sfânta masă de Paşte, iar gospodinele au început deja să se aprovizioneze cu cele trebuincioase pentru a avea o masă îmbelşugată. Însă, se pare că pentru ce este mai important, carnea de miel, mai au puţin de aşteptat. Deşi este atât de căutată în această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, doar doi comercianţi şi-au făcut apariţia în pieţele din Alba Iulia. Carne miel sacrificat se vindea astăzi în Piaţa Cetate cu 28 de lei kilogramul iar în Centru, cu 25 de lei, dar la comandă.

Cei care au făcut astăzi o vizită în pieţele din Alba Iulia pentru a vedea cu cât se vinde carnea de miel sau chiar pentru a-şi cumpăra, s-au întors majoritatea acasă cu mâinile goale şi probabil, făcând calcule pe drum. Doar doi comercianţi au scos carne de miel „la raft” şi aceştia, la primele ore ale dimineţii sau la comandă, şi la un preţ destul de „piperat”.

miei de Pasti la Alba Iulia 003În Piaţa Cetate, la magazinul de Produse Tradiţionale, Ecologice şi de Casă am găsit un comerciant care vindea kilogramul de carne de miel sacrificat la preţul de 28 de lei. Puţin mai ieftin am găsit în Hala Agroalimentară din Piaţa Centru, la o doamnă din Totoi. Maria Indrei vindea carnea de miel cu 25 de lei kilogramul, însă la comandă, probabil pentru a nu rămâne cu ea pe masă.

Cine îşi mai permite să pună miel pe masa de Paşti

Dacă facem un calcul, pentru un miel de 10 kilograme albaiulienii trebuie să scoată din buzunare  250  sau 280 de lei. Destul de mult, făcând o comparaţie cu preţul cărnii de porc sau de pui, care este mult mai ieftină. Aşa se face că, probabil, mulţi dintre cei care doresc să pună pe masa de Paşti o friptură sau tradiţionalul drob din carne de miel,  se vor mulţumi cu câte o pulpă, două, sau jumătate de miel.

Un singur centru din cele 9 aprobate de DSVSA Alba şi-a deschis astăzi porţile, la Sebeş

Reprezentanţii DSVSA Alba au anunţat astăzi că doar un singur centru din cele nouă aprobate s-a deschis astăzi, cel de la Sebeş, din Piaţa centrală, lângă primărie. Cele din Ocna Mureş, Aiud, Teiuş, Abrud, Câmpeni (două) şi Alba Iulia – (două, în Miceşti şi pe strada Livezii, în spatele Centrului Comercial Alba Mall), urmând să-şi înceapă activitatea în zilele următoare.

Citiţi şi: De Paşti în Alba: 9 centre de sacrificare a mieilor. Care sunt preţurile probabile şi de când se pot achiziţiona

[nggallery id=1496]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea