Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Zilele municipiului Sebeș 2019: Târg de meșteșuguri, parada portului popular și spectacol folcloric în Petrești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 25 august 2019, începând cu ora 12:00, Petreștiul, localitate aparținătoare Sebeșului, a găzduit tradiționala „uliță a meșteșugarilor” (proiect ajuns la cea de-a treia ediție), parada portului popular, urmate de un spectacol folcloric susținut de ansamblurile locale și interpreții de muzică populară din zonă.

Vechile tradiții ale meșteșugarilor sebeșeni au fost aduse în actualitate de invitații evenimentului, croitori, lemnari, fierari, ceramiști, iconari sau agricultori, invitați care au purtat spectatorii într-o veritabilă călătorie în timp.

Spre deosebire de edițiile precedente ale Zilelor Municipiului Sebeș, anul acesta, când a fost aniversată și Fanfara din Petrești la 140 de ani de existență, parada portului popular a fost găzduită de localitatea Petrești și a fost formată din peste 200 de persoane din Sebeș, Bistrița, Petrești, Cut, Săsciori, Căpâlna, Șpring, Pianu, Vințu de Jos și Daia Română.

Parada portului popular a fost urmată de un spectacol folcloric, în cadrul căruia au evoluat: Tudor Limbean, Georgiana Petrescu, Denisa Bărbat, Alina Secășan, Anamaria Ghenescu, Fanfara din Petrești, Trupa de Dansuri Săsești din Sebeș, Ansamblul „Plaiuri Sebeșene” al Clubului Elevilor din Sebeș, Ansamblul Folcloric „Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna, Ansamblul Folcloric „Fântânița de Piatră” din Șpring, Ansamblul „Vințana” din Vințu de Jos, Grupul din Daia Română.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, transmite un mesaj de mulțumire tuturor participanților care susțin, prin prezența lor, cele mai frumoase tradiții din străbuni.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și a fost inclus în programul Zilelor Municipiului Sebeș-ediția 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea