FOTO. Voluntari de la Bosch Blaj, în proiectul BIG BUILD 2019: 10 locuințe vor fi construite în 5 zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile

Mai mulți voluntari de la Bosch Blaj participă la proiectul BIG BUILD 2019, în cadrul căruia 10 locuințe vor fi construite în 5 zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile.

Alături de Habitat for Humanity Romania, 450 de voluntari din toate colțurile țării și de pe continente diferite, au pornit pe drumul faptelor bune, în misiunea construirii a zece vise pentru familii greu încercate în viață.

ELIT

„55 de voluntari din locațiile Bosch din România ne reprezintă în acest proiect atât de complex cu promisiunea ca în cinci zile să finalizeze casa pentru care își donează timp, energie, bani și multe sentimente.

Împreună căpătăm volum, mai multă putere și impact cu rost! Succes tuturor voluntarilor!”, au transmis reprezentanții companiei.

Luni, 7 octombrie 2019, a fost deschis șantierul din Vaideeni și a început construcția a 10 case pentru 10 familii care trăiesc în condiții greu de imaginat. Până vineri, 11 octombrie, 450 de voluntari vor lucra la ridicarea locuințelor în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2019.

Printre voluntari se numără campioana olimpică la judo Alina Dumitru, campioana olimpică la maraton Constantina Diță, actrița Tania Popa, Livia Graur și Grig Chiroiu, precum și Adelin Petrișor.

Șantierul Habitat for Humanity din Vaideeni va găzdui în fiecare zi 240 de voluntari care vin din toate colțurile țării, dar și din SUA și Canada, să dea o mână de ajutor celor 10 familii din comunitate. Pe parcursul celor 5 zile, sute de oameni vor lucra cot la cot pentru a le oferi beneficiarilor primele lor locuințe decente.

Familiile care se vor muta în casele construite la BIG BUILD locuiesc în prezent în containere sau în case construite din materiale improprii, in conditii extrem de dificile.

„Contribuția noastră în această lume este una simpla. Organizăm anual BIG BUILD din convingerea că un acoperiș decent este prima nevoie ce trebuie satisfăcută pentru ca o familie să se dezvolte la adevaratul ei potențial. O casă pentru o familie este precum solul pentru o plantă. Este locul în care o familie prinde rădăcini, fundația sigură pe care copiii pot crește iubiți în siguranță, iar visurile lor înfloresc.

Din miile de povești de viață știm că familiile de pretudindeni aspiră să aiba un loc al lor. Când locuiesc în condiții grele, gândul le zboară invariabil la cum ar putea să facă să se mute într-un loc mai bun. Și atunci incep sa planifice. Dupa ce copiii adorm, parinții continuă să discute ore lungi. Își fac zeci de planuri- cum ar fi daca ar putea schimba ceva. Încep să viseze.

Dar mult prea des planurile, gândurile, discuțiile si visurile lor rămân neîmplinite. Și cele mai comune cauze sunt lipsa banilor, uneori lipsa cunoștințelor și – de cele mai multe ori – lipsa unei mâini de ajutor.

La BIG BUILD 2019, voluntarii și partenerii Habitat for Humanity vor oferi această mână de ajutor. Iar la finalul celor 5 zile, cele 10 familii vor putea în sfârșit să simta și să spună „Acasă”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Cele 10 locuințe vor fi garsoniere sau apartamente construite pe structură de lemn în sistem duplex și triplex. Acestea sunt amplasate la limita comunității, într-o zonă neinundabilă, astfel încât familiile să fie protejate în cazul unor dezastre naturale.

Terenul pe care sunt construite casele este pus la dispoziție de Primăria Comunei Vaideeni, iar costurile locuințelor sunt acoperite din donații financiare sau materiale de construcții oferite de partenerii evenimentului, precum și din fondurile strânse de voluntarii individuali care ajută pe șantier la construirea caselor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...