Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – VK UP Olomouc 3-0 | Vicecampioana Europei, în turul al treilea, unde o așteaptă Allianz MTV Stuttgart

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după victoria din Sala „Transilvania” din Sibiu, scor 3-0 (27-25, 25-20, 25-23), cu VK UP Olomouc.

Cu dublă victorie, echipa din „Mica Romă” a reușit să treacă în faza superioară, dar până la grupele Champions League, obiectivul acestei ediții, o așteaptă dubla mult mai dificilă cu Allianz MTV Stuttgart, în 7 și 13 noiembrie, primul meci pe teren propriu. Echipa lui Darko Zakoc și-a respectat statutul de favorită, dar este evident faptul că angrenajul mai are nevoie de reglaje, iar disputa cu echipa din Germania este la alt nivel de dificultate.

N-a fost deloc simplu în setul inaugural pentru reprezentanta României, cu Maja Aleksic în formula de start, ce a trăit mari emoții în final, deși a condus în permanență.Se părea că disputa din tur, din Cehia, se prelungește și în manșa secundă. Blajul a avut 4 mingi de set la 24-20, însă echipa din Cehia a avut o revenire extraordinară și a întors scorul, cu 5 puncte la rând, prelunând conducerea cu 25-24 și având la rându-i o minge de set. A fost rândul Blajului să revină fabulos, să cucerească următoarele trei mingi și să-și adjudece setul cu 27-15!

*Sală aproape plină și salutul islandez

Apoape 1800 de spectatori au fost prezenți în Sala „Transilvania” din Sibiu, atmosfera fiind una specifică unei partide europene. Galeria blăjeană a dat iarăși tonul celebrului „huh”, consacrat de suporterii islandezi la Euro 2016, model patentat la Final Four-ul de la București, iar fanii din sală au preluat îndemnul palmelor.

În al doilea set, Blajul a apăsat serios pedala, iar rezistența cehă s-a topit încet, echipa lui Darko Zakoc având mereu avantaj: 7-4, 12-8, 16-12, 20-15.

La 2-0, Olomouc se părea că a cedat total, partida transformându-se într-o dispută inegală, în care Blajul s-a aflat mereu la timonă, însă nu a fost așa: la 13-7 Jiri Teply solicitând al doilea time-out, în încercarea de a opri echipa adversă. Cu folos, întrucât Olomouc a remontat iar și a egalat la 20, preluând chiar conducerea cu 22-21, fiind rândul lui Zakoc să apeleze la time-out. Inspirat, întrucât Blajul a întors scorul la 24-22, a irosit prima minge de meci și în cele din urmă a obținut o victorie în minimum de seturi, dar avut momente când nu și-a găsit ritmul.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova–  Sonja Newcombe, Maja Aleksic, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković  – Suzana Ćebić (libero 1); au mai mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Mariya Karakasheva, Sara Hutinski, Katerina Shidkova; în lot Ramona Rus, și Aleksandra Cirovic, Nneka Onyejekwe.

[nggallery id=6340]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea