Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, eliminată din Liga Campionilor, după coșmarul de la Stuttgart! Echipa din “Mica Romă” continuă doar în Cupa CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a fost eliminată din Liga Campionilor, după înfrângerea de la Stuttgart, în turul al treilea preliminar, meci ce a avut nevoie de “setul de aur”, adjudecat de Allianz MTV Stuttgart, 15-7.

Echipa din „Mica Romă” a pierdut toate cele 4 seturi susținute în Germania, prestația fiind una dezamăgitoare! Două șanse avea Volei Alba Blaj în retur: să câștige două seturi, sau să își adjudece „setul de aur”, însă le-a ratat pe ambele, scorul acestui joc de coșmar fiind 0-4 (19-25, 17-25, 11-25, 7-15), vicecampioana Europei fiind efectiv surclasată!

Primul obiectiv al sezonului a fost ratat de către Volei Alba Blaj, ce nu reușește să-și atingă scopul și să pătrundă pentru al patrulea an la rând în grupele Champions League, drumul european continuând doar în Cupa CEV. În această competiție europeană, a doua ca importanță, Volei Alba Blaj are rundă liberă în „16”-imi, iar în optimi va întâlni pe învigătoarea dintre Levski Sofia și VK Prostejov.

*Mai, de argint, 13 noiembrie – de coșmar!

În 6 mai, la București, Volei Alba Blaj a reușit cea mai importantă performanță a voleiului feminin din toate timpurile, fiind prima echipă din România ce a jucat finala Champions League, la București, cu VakifBank Istanbul. Acum, la 6 luni distanță, Volei Alba Blaj a suferit cea mai dureroasă înfrângere, la Stuttgart, trecând de la extaz la agonie, fiind eliminată din Champions League, la capătul unui meci de coșmar!

După victoria de la Sibiu, scor 3-1, echipa din “Mica Romă” avea nevoie de două seturi cucerite în deplasare, însă formația condusă de Darko Zakoc a capotat, fiind copleșită de miză. O evoluție de nerecunoscut a medaliatei cu argint a competiției supreme, ce a trăit un adevărat coșmar, fiind surclasată. Germancele au defilat lângă fileu, câștigând destul de lejer primele două seturi, scor 25-19, 25-17, doar în al doilea oaspetele dând semne de viață conducând cu 6-2 în start. Al treilea set a fost unul în care Volei Alba Blaj a fost efectiv pusă la colț, fiind condusă la diferențe neverosimile: 8-0, 11-1, 16-4, 18-5, iar după numai 64 de minute, vicecampioana Europei a ajuns să aștepte verdictul unui set de aur!

*Darko Zakoc: „Este un dezastru”

Pentru mine, acest meci reprezintă un dezastru, nu vreau să comentez mai mult. Felicit echipa Allianz MTV Stuttgart pentru calificare”, a spus Darko Zakoc după acest joc de coșmar, în care propria echipă a fost surclasată la toate capitolel, pentru site-ul oficial al CEV. „Am jucat foarte slab și acesta este motivul pentru care am pierdut, este în totalitate vina noastră. Chiar dacă în setul de aur arbitrii au luat câteva decizii greșite împotriva noastră, noi suntem responabile pentru eșec, pentru că le-am permis celor din Stuttgart să ajungă în setul de aur„, a precizat Lora Kitipova, pentru sursa mai sus citată.

Setul de aur a început echilibrat, cu Stuttgart punctând prima de fiecare dată și Blajul egalând mereu, până la 3-3. O fază ciudată, la 3-3, o minge controversată cu Karakasheva ce încurcă o adversară și punctul este oferit gazdelor, stârnind protestele lui Darko. Dramatismul continuă, Blajul a egalat la 4, însă amfitrioanele au făcut două puncte la rând și s-au distanțat la 6-4. Nebunia a continuat, lui Zakoc, care a cedat nervos,  i s-a dat cartonaș roșu, diferența ajungând la 9-4, după ce sârbul a fost penalizat de arbitrii și i s-a refuzat un time-out. Nimic nu merge în jocul Blajului, oponentele făcând punct după punct până la 13-6 și 14-7, când totul era pierdut! Principalele realizatoare ale jocului au fost Page Tapp (18 puncte), Krystal Rivers și Katerina Zhidkova – ambele cu 14 puncte,  Mallory McCage (11 p).

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (4 puncte) – Mariya Karakasheva (9 p), Maja Aleksić (3 p), Ioana Baciu (5 p), Ana Lazarević (4 p), Nađa Ninković (4 p) – Suzana Ćebić (libero 1); au mai jucat Marina Vujović (libero), Katerina Zhidkova (14 p), Nneka Onyejekwe (3 p), Aleksandra Cirovic, Ramona Rus, Sara Hutinski (un punct), în lot Sonja Newcombe (accidentată).

Foto: CEV

[nggallery id=6405]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea