Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – SCMU Craiova 3-0 | Repetiție pentru PAOK Salonic și derby-ul cu campioana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ultima prezență a anului în Sala “Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj s-a impus fără să se întrebuințeze prea mult în fața nou-promovatei SCMU Craiova, scor 3-0 (25-21, 25-12, 25-16), într-un meci contând pentru etapa a 10 a turului Diviziei A1.

Formația din “Mica Romă” este cea mai în formă echipă din voleiul feminin autohton în acest moment și a repurtat a 15-a victorie din tot atâtea jocuri disputate în acest sezon, în 4 competiții diferite. Din postura de favorită incontestabilă împotriva echipei din Bănie, vicecampioana României a apelat  în formula de start în acest joc considerat mai facil la Iarina Axinte și Andra Artin, tocmai în intenția de a menaja unele echipiere de bază în perspectiva ultimelor două jocuri din acest an, examene de alt rang: cu PAOK Salonic (marți, 14 decembrie, ora 19.00, la Tg. Mureș) – returul optimilor de finală ale Cupei CEV și mai ales derby-ul extern cu campioana CSM Târgoviște (luni, 20 decembrie, ora 17.00, în direct la TVR 3). Partida a durat 65 de minute, iar cele mai multe puncte le-au reușit Nađa Ninković – 12, Daiana Roman și Gergana Dimitrova – 10

În final, Noemi Moldovan, cea mai tânără echipieră din efectivul Blajului, 16 ani, a apărut în premieră în fața suporterilor “mândriei Albei”, după ce runda trecută a debutat în distribuția vicecampioanei României și în Divizia A1.

Ușor relaxate, amfitrioanele au întâmpinat o oarece rezistență în primul parțial în care oltencele au avut avantaj (4-1, 5-2, 12-9), până la 15-15, când blăjencele au realizat 5 puncte succesive și s-aiu îndreptat spre 1-0 pe tabelă. Al doilea parțial a fost dominat clar de elevele lui Stevan Ljubičić, care au condus la diferențe considerabile și au fructificat prima minge de set avută. Ultimul set a fost la discreția gazdelor, cu o singură excepție, începutul, când oltencele au egalat la “5” după 0-4, în rest un marș imperturbabil al liderului cu maximum de puncte.

Volei Alba Blaj:

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 10 puncte, Nađa Ninković – 12, Victoriia Russu – 8, Iarina Axinte – un punct, Andra Artin – 6, Daiana Roman – 10, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Slađana Mirković, Jovana Cirković – 7, Ștefania Cheluță – 3, Sorina Miclăuș, Olga Strantzali, Noemi Moldovan; Jovana Kocić (accidentată).

Sursa foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea