Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Rapid 3-0 | Echipa din „Mica Romă” și-a respectat statutul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat jocul cu Rapid București, disputat în Sala „Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-15, 25-14, 25-17).

O imensă surpriză a furnizat CSM Lugoj, care a învins 3-2 pe CSM Târgoviște, ce a suferit prima înfrângere stagională! În consecință, Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște sunt acum la egalitate perfectă în fruntea ierarhiei, cu 42 de puncte și setaveraj identic, 44-8!

Gazdele au abordat întâlnirea extrem de concentrate, spre deosebire de precedentele două partide, cu CSM Lugoj și CS Medgidia, în care au lăsat un set oponentelor, și drept consecință s-au impus în minimum de seturi, după doar 61 de minute

Formația blăjeană a avut o evoluție consistentă, poate cea mai bună din acste an. conducând jocul de la un capăt la celălalt și având avantaj considerabil pe tabelă (16-6 în primul set, 22-12 în al doilea, 18-10 în ultimul parțial), antrenorul Darko Zakoc profitând de prilej pentru a rula aproape tot lotul.

Campioana României a avut în față o grupare incomodă, giuleștencele oferind surpriza zilei anterioare, când au învins CS Medgidia, ocupanta poziției a 3-a, scor 3-1, după ce, cu o zi înainte blăjencele le-au învins pe voleibalistele de la malul mării cu același scor. În plus, echipa din „Mica Romă” avea și o revenșă de luat, după ce, în tur, Rapid le-a „furat” un punct în turneul de la Medgidia în care deținătoarea titlului, măcinată de problemele cu coronavirusul s-a impus cu 3-2 (revenind de la 0-2).

A fost a 10-a victorie consecutivă repurtată de formația condusă de Darko Zakoc, ultimele 4 meciuri, cele din 2021, derulându-se în propria sală.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 7 puncte, Ioana Baciu – 13, Jovana Kocić – 8, Maja Aleksić – 4, Bojana Čelić-Markovic – 14, Bojana Milenković – 4, Silvija Popović – libero; au mai intrat Ramona Rus, Réka Bleicher, Regan Hood Scott – două p, Irina Malkova – un punct, Francesca Alupei – un punct; Ștefania Cheluță, Aleksandra Spasenic

Volei Alba Blaj, rămasă singura reprezentantă a României în actuala ediție a competițiilor continentale, este angrenată pe trei fronturi. Între 18 și 21 februarie, la Cluj-Napoca, se va juca pentru Cupa României, primul trofeu al sezonului (Volei Alba Blaj va întâlni în sferturi pe învigătoarea dintre Medicina Tg. Mureș și CS Medgidia). Vin la rând semifinalele Cupei Challenge, cu MCM Kaposvar, primul meci la Tg. Mureș (miercuri, 24 februarie), returul în Ungaria (3 martie), și turneul de la Pitești, cu FC Argeș și Medicina Tg. Mureș (6-8 martie).

Urmează săptămâna de foc, cu dubla manșă din finala celei de-a treia întreceri continentale, turul în 17 martie, tot la Tg. Mureș (cealaltă semifinală este o afacere turcească, între THY Istanbul și Sistem9 Yesilyurt Istanbul), returul peste o săptămână (24 martie), în capitala Turciei, iar între aceste examene majore este fixat turneul Diviziei A1, la Tg. Mureș, între 19 și 21 martie, meciuri cu CSM Târgoviște, principala contracandidată la supremație (un derby extrem de important), și “U” Cluj.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea